Bülent Arınç: "Anadolu Ajansı'nın pozitif haberciliğine ihtiyacımız var"

Başbakan Yardımcısı Kürtçe haberciliğin sorunları çalıştayında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: "Anadolu Ajansı'nın pozitif haberciliğine ihtiyacımız var"

Anadolu Ajansı'nın ev sahipliğinde, Muş Alparslan Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi'nin katılımıyla Türkiye'de ilk defa Kürtçe haberciliğin sorunları masaya yatırılıyor.



AA Genel Müdürlüğü Konferans Salonunu'nda başlayan 'Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'nın açılışında onur konuğu olarak konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Anadolu Ajansı çözüm sürecinin ruhuna uygun olarak pozitif habercilik yapmak zorundadır. Negatif haberciliğin kimseye faydası yok" dedi.



Annelerin bir süredir masum şekilde çocuklarına kavuşmak için eylem yaptığına dikkati çeken Arınç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 



Çocuklarının bir vesileyle ellerinden alınıp gitmesi karşısında gözyaşı döken bu insanlara bence sadece Diyarbakır değil, bütün Türkiye sahip çıkmalı, milletvekilleri sahip çıkmalı. Eğer çözüm sürecine gerçekten inanıyorsak bu çözüm süreci küçücük çocukları dağa kaldırmakla, kandırmakla değil inşallah süreç içinde göreceğiz ki dağdakileri indirmekle, siyasete ve fikir konuşmasına davet etmekle mümkün olacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin