Bu yöntemler bakliyattaki tüm gazı alıyor: Artık fasulye, nohudu dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz

Bakliyatta bulunan gazı almaya yardımcı olan yöntemler bulundu. Bu yöntemler sayesinde bakliyat tükettiğinizde gaz yapmayacak. İşte bakliyat pişirirken dikkat edilmesi gereken o durumlar...

Google Haberlere Abone ol
Bu yöntemler bakliyattaki tüm gazı alıyor: Artık fasulye, nohudu dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz

Bakliyat tüketimi sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek amacıyla düzenli olarak tüketilmesi gerekirken, bakliyatların yanlış pişirilmesi gaz probleminin direkt olarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Protein, lif, vitamin açısından güçlü kaynaklar olan bakliyatlar bazı durumlarda sindirme noktasında çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Bakliyat tüketimi sonrasında gaz problemi ile karşı karşıya kalmamak için bu pişirme sürecinde, öncesinde ve sonrasındaki bu durumlara dikkat edin...

 

Dilediğiniz gibi nohut, fasulye tüketebileceksiniz

Bakliyatların gaz yapmasını engellemek ve tükettikten sonra herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için bakliyatları bu işlemlerden geçirmeyi ihmal etmeyin. İşte gaz problemi ortadan kaldıracak o yöntemler;

Gaz problemini ortadan kaldırabilmek için bakliyatlarınızı iyi haşladığınızdan emin. Bakliyatları bol su ve uzun süre haşlamak gaz oluşumunu engelleyen en önemli yöntemlerden bir tanesidir.

Fermente etmek bakliyatları sindirme noktasının çok daha hızlı aynı zamanda sağlıklı şekilde gerçekleşmesine yardımcı olacaktır. Örneğin yoğurt gibi gıdalarla bakliyat tüketmek sağlıklı bir tercih olacaktır.

Bakliyatları pişirmeden önce ıslamanız, gaz oluşumunu engelleyen diğer yöntemlerden bir tanesidir. Bakliyatların üzerini geçecek kadar su içerisinde ıslamaya bırakmanız ve gece boyunca bu şekilde kalması gaz oluşumunu engelleyecektir.

Zencefil, kimyon, köri gibi sindirim sistemini destekleyen baharatların kullanımı bakliyatları kolay şekilde sindirmenize yardımcı olacaktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin