"Bu Tarz Kimin" Mahmut Abbas'ı karşılama töreni sosyal medyanın gündeminde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mahmud Abbas'ı karşılama töreni Twitter'ın gündemine oturdu.

Google Haberlere Abone ol
"Bu Tarz Kimin" Mahmut Abbas'ı karşılama töreni sosyal medyanın gündeminde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı.



Hava koşulları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içerisinde yapılan törende, 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Abbas'ın Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. 



Erdoğan ve Abbas, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Törende, ilk kez tarihteki 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini giyen askerler de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, makam katından, merdivenin iki yanında sıralanan ve dönemin kıyafetlerini giyen askerlerin arasından geçerek indi. Hava muhalefeti nedeniyle karşılamada, makam aracına eşlik eden atlı birlikler yer almadı. 



16 Türk devletinin kıyafetleriyle törende yer alan alan askerler de sosyal medyanın en çok konuşulan konusu arasına girdi.



Askerlerle ilgili Twitter'da şu yorumlar yapıldı:



Fatih Portakal: Tartışmalı saraydaki son tarihi görüntüleri yadırgamıyorum aslında. Tarihteki TR devletlerinin görselleri, hoş da. Merak ettiğim neden?



Koray Çalışkan: Yeni Türkiye'nin resmi. Özellikle sağ baştan ikinci... 



Aslı Aydıntaşbaş: Zavallı Mahmut Abbas. Her geldiğinde ayrı bir şok. En son gelişinde de "sanatçılarla iftar" pozu vardı. Hani Gazze yanarken şen şakrak 1foto



Ezgi Başaran: Sirk. Budur.



Sevim Gözay: bu tarz kimin? bu elemanlar neci? devlet tiyatrosu demeyin.. peki ama kim bunlar?



İsmail Saymaz: filistin devlet başkanı mahmut abbas'ın türkiye ziyaretlerinde çekmediği çile, görmediği rezillik kalmıyor. ayıp artık.



Ahmet Ümit: Sahiden soruyorum: Bu fotoğraf gerçek mi, photoshop mu?



Atilla Taş: Bizi Başbakanla dalga geçip küçük düşürmekle suçluyorlar ama tüm Dünya bir araya gelse,onun kendini soktuğu pozisyon kadar kötüsü olamazdı!



Özgür Mumcu: İktidar yanlıları şu anda harıl harıl dünyadan tarihi uniformalı tören kıtası fotoğrafı arıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin