Bu lezzete aşık olma garantili: 40 yıllık ustanın irmik helvası sırrı açığa çıktı. Tam ölçülü irmik helvası nasıl yapılır?

Tam ölçülü irmik helvasının sırrı açığa çıktı. Bu tarif sayesinde helvanızın kıvamı yerinde olacak. Size de dondurmalı ya da dondurmasız servis etmek kalacak. İşte lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan irmik helvası için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bu lezzete aşık olma garantili: 40 yıllık ustanın irmik helvası sırrı açığa çıktı. Tam ölçülü irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik Helvası Tarifi için Gerekli Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;

İrmik helvası için ilk olarak tavanın içerisine tereyağını alalım. Tereyağının erimesinin ardından üzerine irmiği ilave edelim ve irmiğin rengi dönene kadar güzelce kavuralım.

Bu süreç biraz meşakkatli olurken bu noktada ocağın altını çok yakmamaya özen gösterelim. Aksi taktirde irmiğin bazı bölümleri yanabilir.

İrmiğin rengi uygun forma döndükten sonra içerisine toz şekeri de ilave edelim. Toz şekeri irmik ile buluşturma işlemini tamamladıktan sonra yaklaşık olarak 4 dakika daha kavuralım ve şeker ile irmiğin homojen forma dönüşmesini sağlayalım.

Kavurma sürecini tamamladıktan sonra ocağın altını en kısığa alalım ve suyu ilave edelim. Bu noktada fokurdamalar başlayacaktır. 

Endişe etmeden topaklanmaması için karıştırma işlemini gerçekleştirelim. Ardından 1 - 2 dakika kadar karıştırarak kaynatalım.

Ardından helvanın formu akışkan bir haldeyken ocağın altını kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak helvanın demini çekmesini sağlayalım.

Helva demini çektikten sonra ister dondurmalı ister dondurmasız servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin