Bu kurabiye için sadece 30 dakikaya ihtiyacınız var: Her evde olan malzemelerle müthiş bir lezzet. Ekonomik anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kurabiye arayışı içerisinde olanlar yaşadı. Bu kurabiye tarifini hemen deneyin. lezzeti olay, yapımı kolay...

Google Haberlere Abone ol
Bu kurabiye için sadece 30 dakikaya ihtiyacınız var: Her evde olan malzemelerle müthiş bir lezzet. Ekonomik anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1su bardağı sıvıyağını alalım. Malzemeleri çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım.

Tüm malzemeleri güzelce karıştıktan sonra içerisine 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 adet limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 5 su bardağı unun bir kısmını ilave edin.

Unun bir kısmını ilave ettikten sonra spatula yardımıyla yedirdikten sonra kalan unu da ilave edelim ve yoğurma işlemine başlayalım.

Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru uygun formda hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verdikten sonra fırın tepsinin içerisine alalım.

Pişirmeden evvel kurabiyelerin üzerine şeker ilave edelim. Ardından önceden ısıtılmış 175 derece ısıtılmış fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Etiketler tarif kurabiye limon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin