Bu genç kızın hayatını Aamir Khan değiştirdi. Babası Dangal filmini izleyince kararını değiştirdi. Şimdi olimpiyat şampiyonluğuna hazırlanıyor

Tokat'ta yaşayan 21 yaşındaki Nesrin Baş'ın hayatını Hint oyuncu ve yönetmen Aamir Khan değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bu genç kızın hayatını Aamir Khan değiştirdi. Babası Dangal filmini izleyince kararını değiştirdi. Şimdi olimpiyat şampiyonluğuna hazırlanıyor

Tokat'ta yaşayan 21 yaşındaki Nesrin Baş, iki kez dünya şampiyonu olmasının ardından olimpiyat şampiyonluğu için çalışmalara başladı. En başta kızının güreş yapmasına karşı olan baba Ali Baş ise Hint yapımı 'Dangal' isimli filmi izledikten sonra fikrini gösterdi. Baba Baş, şimdi kızının en büyük destekçisi.

HAYAT HİKAYESİ DANGAL FİLMİNE BENZİYOR 

U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kilogramda dünya şampiyonu olan Nesrin Baş, olimpiyatlarda altın madalya alabilmek için çalışmalara başladı. U23 Dünya Güreş Şampiyonası tarihinde kadınlarda üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğunu alan ilk kadın sporcu olarak tarihe adını yazdıran Nesrin Baş'ın hayat hikayesi, Hint yapımı 'Dangal' isimli film ile olan benzerliğiyle dikkat çekiyor. Milli sporcu, babasının güreş yapmasına karşı çıkmasına rağmen gizli şekilde sporuna devam etti. Bu süre zarfında baba Ali Baş, Dangal filmini izlemesiyle fikrini değiştirdi. Baş, şu an en büyük destekçisinin babası olduğunu belirtti.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAYA HAZIRLANIYOR 

Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten Nesrin Baş, "Cumhuriyetimizin 100. yılında ikinci kez dünya şampiyonu olmaktan ve tarih yazmaktan gurur duyuyorum. Hedefim her zaman bayrağımızı zirvede dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak. Türk kadınının gücünü gösterdiğim için çok mutluyum. İlk olarak beden eğitimi hocamın tavsiyesiyle başladım. 'Senin ellerin büyük, iyi el ense çekersin' dedi. Benim güreş yapmam için uygun fiziğe sahip olduğumu söyledi. İlk zamanlarda babam izin vermiyordu ancak şu an en büyük destekçim babam, her konuda destek oluyor. Hedefim olimpiyat şampiyonu ve büyükler Avrupa şampiyonu olmak, bu yönde de çalışmalarıma devam ediyorum" şeklinde konuştu.

DANGAL FİLMİNİ İZLEYİNCE KIZINA İZİN VERDİ 

Dangal filmi ile aynı durumu paylaştıklarını dile getiren baba Ali Baş da, "Kızımın iki kez dünya şampiyonu olmasından çok gururluyum. İyi ki bu spora başlamış. Kızım çocukken de hiç yerinde durmazdı, hareketiydi. Güreşçilik bizim ailemizde geçmişten gelen bir şey, büyük babalarımız da güreşçiydi. İlk başta erkekler gibi açık giyinecekler sanıyordum. Açık sandığım için karşı çıkıyordum. Okulda başladığını duydum, ben karşı çıktım ama benden gizli şekilde gidiyormuş. Ben bunu öğrenince okula gittim. Öğretmene ve müdür beye kızım güreşmeyecek dedim. Öğretmeni bana Dangal isimli bir film var, onu izle dedi. Senin hikayen aynı ona benziyor dedi. Onu izledikten sonra durumumuz aynı olduğunu gördüm, kızıma da her konuda yanında olduğumu söyledim" ifadelerini kullandı.

DANGAL FİLMİNİN KONUSU

Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

Yönetmenliğini Nitesh Tiwari'nin üstlendiği Hint yapımının başrollerinde Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer alıyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin