Bu besinleri yiyen yaz ishali oluyor! Yaz ishaline karşı önleminizi alın. Yaz gününde çocuklara yedirdiklerinize dikkat edin

Kavurucu sıcaklarla boğuşurken bir de istenmeyen bağırsak sorunlarıyla uğraşmayın. Doç. Dr. Mustafa Doğan, aşırı sıcaklar nedeniyle çocuklarda yaz ishali görülmeye başladığını belirtti. Dikkat etmeniz gereken ürünleri listeledi, uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bu besinleri yiyen yaz ishali oluyor! Yaz ishaline karşı önleminizi alın. Yaz gününde çocuklara yedirdiklerinize dikkat edin

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, kavurucu sıcaklıkta özellikle çocuklarda ishal hastalıklarının arttığını belirterek, hijyen ve gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 Doğan, "Şimdi yaz ishalleriyle daha sık karşılaşmaktayız. Yaz ishallerinin belli sebepleri var. Bunlardan bir tanesi gıdaların raf ömrünün kısalması.

"BU BESİNLERE DİKKAT"

Özellikle evde hazırlanmış ürünlerin açıkta bırakılması ve sonrasında tekrar tüketilmesi, örneğin pilav, mayonez, yumurta vesaire gibi gıdalar bozulmaya daha eğilimli gıdalardır.

Bir sonraki tüketimde birikmiş bakteriler tarafından ishal bulantı, kusma gibi şikayetlere neden olabilir. Bu nedenle hazırlanmış olan gıdaların buzdolabında saklanması, mümkünse tek seferde tüketilmesini önereceğiz.

"SEBZE VE MEYVELERİ YIKAYIN"

Bunun dışında sebze ve meyve tüketimi haliyle yazda artmakta. Özellikle sebzelerin ve meyvelerin uygun şekilde yıkanması, temizliğinin yapılması ve sonra tüketilmesini öneriyoruz. Yazın hava sıcaklığının artması nedeniyle parklarda, bahçelerde, dışarılar daha fazla zaman geçirilmekte. Bu da ellerin kontamine olmasına neden olmakta.

Bu nedenle de yine el hijyeni dikkat edilmesi gereken önemli bir husus. Mutlaka herhangi bir aktiviteden sonra ellerine uygun şekilde yıkanmasını, temizlenmesini öneriyoruz" dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin