Borsada halka arza katılanlar aman dikkat. Bunu yapanın parası pul olacak. Selcoin uyardı. Halka arzdan nasıl para kazanılır?

Son dönemlerde borsada halka arz furyası sürüyor. Birçok şirket halka arz olurken, halka arza katılan yatırımcılar kazanç sağlıyor. Bu esnada ekonomik ve teknik veriler de yakından takip ederken, piyasa yorumlarıyla tanınan Selcoin halka arza katılanları büyük tehlikeye karşı uyardı. Peki halka arzdan nasıl para kazanılır?

Borsada halka arza katılanlar aman dikkat. Bunu yapanın parası pul olacak. Selcoin uyardı. Halka arzdan nasıl para kazanılır?

Borsada halka arz işlemleri gündemde yer almaya devam ediyor.

SPK'nın onayladığı şirketler halka arz olurken, halka arza katılan yatırımcılar da bu işlemlerden kazanç sağlıyor. 

Son zamanlardaki yükselişiyle yatırımcıların yüzünü güldüren Borsa İstanbul hakkında uzman yorumları sıkı takip edilirken bir yorum da Selcoin'den geldi.

"KÂRINI AL VE KENARA ÇEKİL"

Borsada yapılan halka arz işlemleri hakkında konuşan fenomen yorumcu Selcoin, "Halka arzlara mı girmek istiyorsun gir. 200, 300, 500 TL her neyse kovala, kârını al ve kenara çekil. Halka arz sonrasında büyük yükseliş yapmış şirketlerden büyük hedefler, büyük beklentiler içerisinde olma ve o hareketleri onlardan bekleme. Çok ciddi yükselişler yaptıktan sonra yüklü bakiyelerle giriş yapma. Şimdi daha fazla kazanamazsın demiyorum. Yarın fiyatın ne kadar olacağını kimse bilemez." dedi.

"GEVŞEME EĞİLİMLERİNİ GÖRECEĞİZ"

Borsada risk ve fırsat dönemlerinin olduğunu belirten Selcoin şöyle devam etti: "Buna göre ölçersin, biçersin, tartarsın, risklerini değerlendirerek yatırım yaparsın. Bu dönemde önümüzde ne var dediğimizde global ölçeği anlatıyorum mesela petrolde yükseliş, Amerikan ve Avrupa borsalarında, kripto para piyasasında gevşeme alanları eğilimlerinin devam etmesi, bir türbülans ortamının oluşması eninde sonunda Borsa İstanbul'da da bunun etkilerini göreceğiz elbette. Yani ekonomimiz eğer globaldeki diğer ülkelerden daha iyi değilse ya da düşmemenin formülünü falan bulmadıysak bir şekilde gevşeme eğilimlerini Borsa İstanbul tarafında da göreceğiz. Ama dersen ki uzun vade zaman dilimi içerisinde Borsa İstanbul'da düşen trendi mi yükselen trendi mi konuşmalıyız? İlla ki yükselen trendi konuşmalıyız."

BUNU YAPAN BORSADAN PARA KAZANAMAYACAK

Kişisel YouTube hesabından açıklamalarına devam eden Selcoin, "TL değer kaybediyor TL değer kaybettiği sürece aldığın her üründe TL bazlı baktığında uzun vadede bir şekilde para kazanacaksın. Ama tekrar söylüyorum halka arzlarda çok ciddi yükseliş yapmış şirketlerde ürünlerde tepelerden girmeye gayret edersen TL bazında bile para kazanamazsın." diye konuştu.

Etiketler borsa halka arz para
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin