Borsa yatırımcıları aman o seviyeye dikkat. 'Büyük kayıplar oluşabilir' Ekonomist Tunç Şatıroğlu'dan flaş borsa yorumu

Borsa yatırımcıları BIST 100'ün akıbeti için uzman isimlerin borsa yorumlarını yakından takip ediyor. Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu borsa analizinde kritik seviyelere değindi. Borsaya girmek isteyenlere de borsada parası olanlara da tavsiye verdi ve 'Büyük kayıplar oluşabilir' diye uyardı. Borsa yatırımcıları aman o seviyeye dikkat!

Google Haberlere Abone ol
Borsa yatırımcıları aman o seviyeye dikkat. 'Büyük kayıplar oluşabilir' Ekonomist Tunç Şatıroğlu'dan flaş borsa yorumu

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu'dan borsa yatırımcılarına kritik uyarı geldi. Merkez Bankasının faizleri 750 baz puan artırarak 25 seviyesine yükseltmesiyle borsada da önemli hareketler görüldü.

Bu kararın ardından borsa analizi yapan Tunç Şatıroğlu o seviyelere dikkat çekerek, "Büyük kayıplar oluşabilir" dedi. Peki borsa yükselmeye devam edecek mi yoksa düşecek mi?

Borsada 23 Ağustos'tan beri çok fazla hareketin olduğunu söyleyen Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Borsada 7 bin 400 civarında destek 7 bin 900 civarında direnç bulunuyor. Bu arada da sürekli gidiyor geliyor. Sürekli yeni düzenlemeler geliyor Merkez Bankasından vesaire... Piyasa karışık." dedi.

"BU SEVİYE KIRILACAK OLURSA..."

YouTube hesabında borsada mevcut durumda yatırımcıların durup gidişatı değerlendirmesi gerektiğini belirten Tunç Şatıroğlu, "Yabancı çıkışı da var iki haftadır, onlar da azalttılar. Hani artış yok en azından diyebiliriz. O zaman bir durup bakmak lazım. Mevcut pozisyonları korumak lazım. 7 bin 900 geçilmeden yeni pozisyon açmamak lazım, 7 bin 400 kırılıyorsa da artık yükseliş trendi durdu demek lazım."

Bayramdan sonra borsanın hızla yükseldiğini söyleyen Tunç Şatıroğlu borsanın zirvesi olan 7 bin 800'ü işaret ederek, "Buralarda dinlenebilir, tekrar bir geri çekilmeler olabilir eğer bu 7 bin 400'ler kırılır ve altında da bir iki gün kalırsa... Bu seviye kırılacak olursa güçlü bir satış gelebilir ve satışlar derinleşebilir." dedi.

"BÜYÜK KAYIPLAR OLUŞABİLİR"

Borsa yatırımcılarının kritik 7 bin 400 seviyesine odaklanması gerektiğini belirten Tunç Şatıroğlu, fiyatların birçok kez 7 bin 800 direnciyle karşılaştığının altını çizdi ve, "Belki bir daha yükselecek. Burada bir daha dirençle karşılaşırsa geriye gelir yani ve büyük kayıplar oluşabilir. O yüzden mevcut pozisyonları tutuyoruz yeni pozisyon açmıyoruz. Bu şekilde bu 7.900 7.400'ü TL bazda takip ediyoruz." diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler borsa BIST 100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin