Borsa düşerken bu seviyelere aman dikkat. Yatırımcılara acil uyarı geldi. Borsa yeniden ne zaman yükselecek?

Borsa İstanbul hakkında güncel haberler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan borsa yeni haftaya düşüşle başladı. İsrail - Filistin çatışması borsaya negatif yansırken ekonomist Hatice Kolçak, borsadaki düşüşle parası eriyenlere uyarı yaptı.

Borsa düşerken bu seviyelere aman dikkat. Yatırımcılara acil uyarı geldi. Borsa yeniden ne zaman yükselecek?

Son zamanlarda hızla yükselen ve yatırımcısına kazandıran borsa İsrail Filistin gerginliği sebebiyle yeni haftaya düşüşle başladı.

Yatırımcıların gözleri ekonomik ve siyasi gelişmelerin sonucunda borsanın yönüne çevrilmişken ekonomist Hatice Kolçak'tan önemli uyarılar geldi.

Normalde piyasaların bu hafta perşembe günü ABD enflasyon rakamlarını bekleyeceğini belirten Kolçak İsrail Filistin olayı sonrası piyasalarda belirsizlik olduğunu söyledi.

"ŞUANDA PİYASALAR BİRAZ GERGİN"

Borsanın yön bulmaya çalıştığını belirten Kolçak, "Şuanda piyasalar biraz gergin. Borsa tabi düşüşle başladı. Cuma günü 8 bin 400'ün üstünde kapatmıştık ama pazartesiye düşüşle başladık. Yön bulmaya çalışıyor bir yandan. Bunun böyle olması çok normal, izleyip görmek lazım." dedi.

BORSA DÜŞERKEN BU SEVİYELERE DİKKAT

Borsadaki kritik seviyeleri anlatan Kolçak, "Burada takip etmemiz gereken seviyeler var 8 bin 400 üstü kaldığı sürece Borsa İstanbul yoluna devam edecek. 8 bin 400 ün altında geçen hafta da yaşadığımız gibi 8 bin 100'lere kadar git gel yapabilir ama özellikle 7 bin 960 altında satışlar 7 binlere kadar uzayabilir yani burada destek seviyelerini takip edeceğiz." dedi.

"ELİNİZDEKİ HİSSE ÇOK ÖNEMLİ"

Bu düşüşte ana hisselerin daha sağlam durduğunu belirten Kolçak, "Elinizdeki hisse de çok önemli. Panik yapmaktansa izleyip görme taraftayım. Bu küresel bir olay bizimle ilgili değil" dedi.

Borsada trendin bozulmadığını belirten YouTube hesabından açıklama yapan Hatice Kolçak, "Biz hala endekse baktığımızda iyi noktalarda duruyor. Hisse bazında özellikle iyi takip etmemiz gerekiyor. Ana hissede olanların bence çok korkacak bir şeyi yok." ifadelerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin