BOMBA İDDİA! Lütfi Elvan istifa edecek, Erdoğan da kabul edecek. Ekonomist Remzi Özdemir Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklama yaparak istifa edeceğini iddia etti

AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizle mücadele sürecek sözleri bütün vekiller tarafından alkışlanırken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, alkışlamaya katılmamıştı. İşte bununla ilgili çok farklı bir iddia gündeme geldi. İddianın sahibi ise ekonomist Remzi Özdemir. Özdemir. AK Parti grup toplantısındaki o fotoğrafa dikkat çekti ve Elvan ile ilgili çok konuşulacak bomba bir iddiada bulundu: Elvan açıklama yapıp istifa edecek, Erdoğan da kabul edecek. Hatta o akşam...

Google Haberlere Abone ol
BOMBA İDDİA! Lütfi Elvan istifa edecek, Erdoğan da kabul edecek. Ekonomist Remzi Özdemir Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklama yaparak istifa edeceğini iddia etti

MEDYATAVA

AK Parti Grup toplantısı dün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Grup toplantısında çok önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili yapılan eleştirilere sert çıktı ve faizi savunanlar ile birlikte olmayacağı yönünde mesaj verdi.

Erdoğan, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız." dedi.

 

Elvan alkışlamamıştı

Bu konuşmanın üzerine AK Parti grubu Erdoğan'ın sözlerini alkışlamış ancak bir fotoğraf karesi çok dikkat çekmişti. O fotoğrafta ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Erdoğan’ı alkışlamadığı görülüyordu.

Bununla ilgili basında da haber çıktı ve Erdoğan'ın bu sözlerle Elvan'ı kast ettiği idida edildi.

Lütfi Elvan'ın “Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak, enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz.” demişti.

 

TL’de sert değer kaybı devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan dün “Enflasyon cephesindeyse, maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor” açıklaması yapmıştı.

BOMBA İDDİA! Lütfi Elvan istifa edecek, Erdoğan da kabul edecek. Ekonomist Remzi Özdemir Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklama yaparak istifa edeceğini iddia etti - Resim : 3

İstifa etti iddiası

İşte bütün bu gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapan Ekonomist Evren Devrim Zelyut ile ekonomist Remzi Özdemir Lütfi Elvan'ın istifa edeceğini iddia etti.

Evren Devrim Zelyut, Bakan Elvan'ın üç vakta kadar istifa edecğini söylerken, Remzi Özdemir ise bunun çok daha yakın olduğunu idida etti.

Remzi Özdemir, bakanın dün istifa açıklaması yapacağını ancak sonra bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Özdemir'e göre Lütfi Elvan, istifasını sağlık gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak ve Erdoğan da bunu kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan istifayı kabul edecek

İşte Remzi Özdemir'in bu konudaki sözleri:

AK Parti'de bir akıl tutulması yaşanıyor. Problem zaten bu. Şu anda AK Parti ile bir sorunumuz yok, faize de prensip olarak karşıyayız. Yüksek faizi niye ödeyelim? Yüksek faizi AK Parti ödemiyor, ben ödüyorum, sen ödüyorsun. Bu nedenle yüksek faize karşı olmak her Türk vatandaşının görevidir. Ancak ülkede ekonomik istikrar sağlanırsa faiz düşer.

Bakan Lütfi Elvan'a gelince... Dün bir fotoğraf da vardı. Bakan Elvan Cumhurbaşkanını alkışlamayan tek kişiydi. Bu fotoğraf üzerine dün bir çok kişiyle telefon görüşmesi yaptım. Bana gelen bilgi şu yönde. Senin söylediğin gibi üç vakte kadar değil, iki vakte kadar bakan Elvan'ın görevden alınmayacağı, tam tersi sağlık sorunu nedeniyle görevden affını isteyeceği ve Cumhurbaşkanı'nın da af talebini kabul edeceği yönünde duyumlarım var.

Tabi ki bunun kısa süre içinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı'nın tahammül sınırı son zamanlarda çok azaldı. Bu yüzden artık Elvan'a 3 haftadan sonra, 3 aydan sonra Cumhurbaşkanı'nın tahammül edeceğini sanmıyorum. Bu iki gün içinde de olur, üç hafta içinde de olur. Ama kesinlikle yılbaşında değil. Bakan Elvan bir açıklama yapacak, hatta açıklamasını dahi dün gece yapacağını söylediler. Gerçekleşmedi, belki Merkez Bankası'nın kararını beklemiş olabilir. Görevden affını isteyecek ve Cumhurbaşkanı'nın da bu af talebine sıcak baktığını söyleyebiliriz.

Albayrak istifa edince yerine gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, 8 Kasım 2020’de, “sağlık sorunlarını gerekçe göstererek”, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmişti. Albayrak’ın yerine de o dönem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, atanmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin