BlackBerry’den yerel BlackBerry 10 uygulamaları

BlackBerry, Z10 akıllı telefonlarına yönelik bir dizi yerel uygulamanın BlackBerry World üzerinden temin edilebileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
BlackBerry’den yerel BlackBerry 10 uygulamaları

Blackberry Z10 uygulama ortakları arasında, mobil bankacılık, e-pazarlama, seyahat ve daha birçok sektörden firmalar bulunuyor.



BlackBerry Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Alberto Acito, “Gerek BlackBerry 10 platformu gerekse uygulamalar konusunda çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Kullanıcılarımız hali hazırda mevcut olan uygulamalarımızın keyfini çıkarıyor. Sürekli büyüyen portföyümüzde ise bugün itibariyle 100.000’i aşkın global uygulamanın yanı sıra, Türkiye’den kullanıcılarımıza özel olarak geliştirilen çeşitli yerel uygulamalar da yer alıyor” dedi.



Yerel uygulamalar arasında, Cepyol, E eczane, Garanti Cep Şubesi, Garanti Cep Şifrematik, Hürriyet, İşCep, Kent Rehberi, Markafoni ve Yemeksepeti de bulunuyor.



-        Cepyol müşterilerin yurtiçi ve yurtdışı otobüs ve uçak biletlerini bulmasına, karşılaştırmasına ve satın almasına imkan veriyor



-        E eczane ile müşteriler yakınlardaki tüm eczane ve nöbetçi eczanelerin listesine ulaşabiliyor



-        Garanti Cep Şubesi Garanti Bankası müşterilerinin bankacılık işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor



-        Garanti Cep Şifrematik müşterilerin Garanti Bankası internet ve mobil bankacılik işlemleri için şifre oluşturmasına imkan veriyor



-        Garanti e-Trader ile müşteriler ulusal ve uluslararası borsalardaki hisse senetlerini izleyebiliyor ve işlem yapabiliyorlar (önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak)



-        Hürriyet, Hürriyet gazetesinin online portalı için olan mobil uygulamadır



-        İşCep İş Bankası müşterilerinin bankacılık işlemlerini yapmalarına yardımcı oluyor



-        Kent Rehberi ile müşteriler farklı lokasyonları harita üzerinde kategorize ederek sıralayabiliyor



-        Markafoni özel alışveriş sitesi www.markafoni.com’un mobil alışveriş uygulaması



-        Yemeksepeti uygulaması ile Yemeksepeti üzerinden online yemek siparişi verilebiliyor



Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, “Başarsoft kullanışlı ve gelişmiş cihazlar üzerinde iyi ve kaliteli içerikleri birleştiren bir sektör lideri. Bu işbirliği ile BlackBerry kullanıcıları keyifle mobil hayatın gereklerini yapacak ve avantajlarını da yaşayacak” şeklinde yorum yaptı.



hurriyet.com.tr Yazılım Geliştirme Müdürü Aydın Çetin, “Hürriyet olarak bizim için her an, her yerde, her platformda yer alıyor ve farklı kitlelere ulaşıyor olmamız çok önemli. Daha geniş kitlelere ulaşmamız anlamında BlackBerry 10 bizim için önemli bir fırsat oldu ve BlackBerry 10 ile yeni uygulamamızı tanıttık. Hürriyet uygulaması ile BlackBerry 10 kullanıcıları artık gündemi yakından takip edebilecek” şeklinde ifade etti.



İş Bankası Mobil Bankacılık Kanal Yöneticisi H. Mete Güneş, “İş Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması İşCep 2007’den bu yana BlackBerry telefonlarda kullanılmaktadır. Mobil uygulamalardaki gelişmeyi öngörerek başladığımız bu yolda sektöre de önderlik ettik ve birçok rakibimiz bizi takip ederek kendi uygulamalarını geliştirmeye başladı. İş Bankası BlackBerry uygulaması 2010 yılında Monaco’da düzenlenen BlackBerry Inovasyon Yarışması’nda sunduğu güvenli, kullanıcı dostu ve hızlı mobil bankacılık servisi sayesinde finalistler arasına kalmış ve BlackBerry örnek olay incelemeleri (featured case study) arasında yer almıştı. İş Bankası’nın müşteriye verdiği önemin ve benimsediği değerlerin birebir yansıması olan İşCep’in BlackBerry 10’un üstün performansıyla buluşmasıyla benzer bir başarı yakalayacağına inanıyoruz” dedi.



Markafoni.com Ürün Yönetimi Direktörü Murat Yerdekalmazer, “Türkiye’de ve dünyada akıllı telefon ve tablet kullanımının artmasıyla birlikte mobil ticaret tarafında da ciddi bir büyüme gözlemliyoruz. Beyaz yakalı olarak adlandırılan çalışan kesim artık her an her yerden bilgiye ve hizmete ulaşma ihtiyacı içinde. Biz de modayı yakından takip eden profesyonellere hitap ettiğimiz için, müşterilerimize özel fırsat ve kampanyalar sunan BlackBerry uygulamamıza çok önem verdik” şeklinde konuştu.



Pordiva CMO’su Egemen Şekeralp, “BlackBerry ile işbirliğimiz Türkiye’deki ilk mobil seyahat acentası Cepyol’un, BlackBerry 10 platformu için geliştirilmesi ile başlamıştır. Cepyol ile amacımız, sosyal ve profesyonel anlamda çok aktif bir hayat tarzına sahip olan ve sık seyahat eden BlackBerry kullanıcılarının, ulaşımdan konaklamaya her türlü seyahat ihtiyacını karşılamaktır. Bunun başarı ile gerçekleştirilmesi için sınırsız seçeneğin hızlı ve pratik bir biçimde kullanıcıya sunulması şart olup, BlackBerry 10 platformuna yönelik geliştirdiğimiz Cepyol uygulamamız bu şartları eksiksiz olarak karşılamayı başarmaktadır” şeklinde ifade etti.



Yemeksepeti Ürün Müdürü Nedim Nahmiyas, “Yemeksepeti olarak her beş siparişimizden birini mobil cihazlar üzerinden alıyoruz. Bu yüzden cebinde akıllı cihaz olan herkese en hızlı ve en keyifli sipariş deneyimini yaşatmak bizim için çok önemli. BlackBerry 10 da mobil dünyaya getirdiği yeniliklerle tabi ki Yemeksepeti'nin en çok bulunmak isteyeceği platformlardan biri. Şimdiden afiyet olsun.” diyerek görüş bildirdi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin