Bitcoin küllerinden yeniden doğdu. 21 ayın en yüksek seviyesini gören Bitcoin 41 bin doları geçti

Dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin tarihi günlerini yaşıyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağının beklentisinin artması ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Bitcoin spot ETF'sini onaylayacağına yönelik işaretler Bitcoin'i adeta uçurdu. Bitcoin 21 ay sonra zirve yaptı, 41 bin doları geçti.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin küllerinden yeniden doğdu. 21 ayın en yüksek seviyesini gören Bitcoin 41 bin doları geçti

Bitcoin (BTC) fiyatları son 21 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gün içerisinde 41 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, son 7 günlük işlemlerde yüzde 10'dan fazla değer kazandı. 

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) ise, saat 12.00 itibariyle dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 7,63 oranında kazançla 2 bin 248 dolar seviyesinde hareket ediyor. ETH, gün içerisinde en yüksek 2 bin 260 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 9,83 yakın yükseldi. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 3,99 oranında değer kazanarak 1,54 trilyon dolara yükseldi.

TÜM ZAMANLARIN REKONUNA GİDECEK Mİ?

Ekonomim.com'da yer alan habere göre analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görüyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, SEC'e Bitcoin spot ETF'si için başvurmuştu.

Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 39 değer kaybetti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin