Bitcoin ABD Borsasını geçti. Bir araştırmaya göre Bitcoin yıllık yüzde 60 getiri ile S&P 500'den daha iyi performans gösteriyor

Bir araştırmaya göre, Bitcoin yıllık olarak %60 getiri ile S&P 500 endeksinden daha üstün bir performans sergiliyor. Yatırımcılar, daha yüksek getiri arayışı içerisinde oldukça yüksek volatiliteye rağmen Bitcoin gibi kripto paralara giderek daha fazla ilgi gösteriyorlar. Bu eğilim, son birkaç yılda Bitcoin'in güçlü performansına da yansımış durumda.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin ABD Borsasını geçti. Bir araştırmaya göre Bitcoin yıllık yüzde 60 getiri ile S&P 500'den daha iyi performans gösteriyor

Bitcoin'in (BTC) risk-ödül oranı, Fidelity Investments tarafından yapılan yeni bir çalışma tarafından "farklı bir evrende" olarak tanımlandı. Kripto para birimi, 2020'den 29 Ekim 2023'e kadar volatilite için 69 standart sapma üzerinden %60 yıllık getiri gösterdi. Araştırma, yüksek volatilitesine rağmen Bitcoin'in güçlü performansına işaret ederek dijital varlığa yatırım yapmanın potansiyel ödüllerinin altını çiziyor.

investing.com'daki habere göre Fidelity'nin çalışması Bitcoin'in performansını diğer piyasa endeksleriyle de karşılaştırdı. Borsadaki S&P 500 (SPX) aynı dönemde ikinci en iyi performans gösteren endeks olarak öne çıktı. Bununla birlikte, Bitcoin'in etkileyici getirileriyle eşleşmedi ve kripto para birimi yatırımlarının artan cazibesini gösterdi.

Öte yandan, Çin piyasaları aynı zaman diliminde negatif getiri elde etmiştir. Bu durum Bitcoin'in performansıyla keskin bir tezat oluşturuyor ve doğasında var olan oynaklığa rağmen kripto paralara yatırım yapmanın potansiyel ödülünü daha da vurguluyor.

Fidelity'nin araştırması, küresel yatırım stratejilerindeki değişen dinamikleri hatırlatıyor. Yatırımcılar daha yüksek getiri arayışına girdikçe, yüksek volatilitesine rağmen Bitcoin gibi kripto paralara giderek daha fazla yöneliyor. Bu değişim Bitcoin'in son birkaç yıldaki güçlü performansına da yansımıştır.

Sonuç olarak, Fidelity'nin çalışması Bitcoin'in 2020'den 2023 Ekim sonuna kadar S&P 500 gibi geleneksel piyasa endekslerinden daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Yüksek volatilitesine rağmen, Bitcoin'in etkileyici getirileri, bir yatırım varlığı olarak potansiyelini ve ana akım finansta artan kabulünü vurgulamaktadır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin