Birleşmiş Milletler'den flaş açıklama: Savaş suçu işlenmiş olabilir

7 Ekim'den beri devam eden İsrail- Hamas çatışması devam ediyor. Çatışmayla ilgili son olarak Birleşmiş Milletler Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu açıklamada bulundu. Komisyon, "İsrail ve Gazze'deki son şiddet olaylarında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtların bulunduğunu" ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Birleşmiş Milletler'den flaş açıklama: Savaş suçu işlenmiş olabilir

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan saldırılar sonucu İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı 900'ü aştı. İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı da 704'e ulaştı. Ölen Filistinlilerin 143'ü çocuklar, 105'ini ise kadınlar oluşturuyor.

Bununla birlikte, İsrail Gazze'deki 2 mülteci kampını da hedef aldı. Gazze'de tam abluka ilan edildi. İsrail, Gazze'ye su ve elektrik akışını kesti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ise 7 Ekim'den bu yana 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki okullarına sığındığını açıkladı.

Diğer taraftan, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında 6 gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden yapılan açıklamada İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, Filistinliler için kullandığı "İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre davranıyoruz." şeklindeki açıklamalarının "iğrenç" bulunduğu belirtilirken söz konusu sözler için "Bu savaş suçu işlemeye çağrıdır" denildi.

BM: SAVAŞ SUÇLARININ İŞLENMİŞ OLABİLECEĞİNE DAİR KANITLAR VAR

4 günde bunlar yaşanırken, savaş adeta televizyondan film izler gibi izlenirken son açıklama BM Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu'ndan geldi.  Komisyon İsrail ve Gazze'deki son şiddet olaylarında savaş suçlarının işlenmiş olabileceğine dair açık kanıtların bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin