Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda flaş Rusya kararı! BM'de alınan karara 5 ülke destek vermedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan Rusya ile ilgili kritik bir karara imza atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda flaş Rusya kararı! BM'de alınan karara 5 ülke destek vermedi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısını 5'e karşı 141 oyla kabul etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 193 üyeden 141’inin desteğini alan karar, Güvenlik Konseyi tarafından çağrılan Genel Kurul’un nadir görülen bir acil durum toplantısının ardından geldi.

Rusya, Belarus, Suriye, Kuzey Kore ve Eritre tasarıya “Hayır” oyu verdi. Çin, Hindistan, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkeler de “Çekimser” oyu verdi.

Alınan karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınandı, Moskova’ya Ukrayna’daki tüm güçlerini derhal geri çekmesi çağrısında bulunuldu.

 ZELENSKİ'DEN TEŞEKKÜR

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısının kabul edilmesi sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, tasarıya destek veren ülkelere teşekkür etti.

Zelenski, “Oy veren herkese ve her ülkeye minnettarım” ifadelerini kulladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı bir koalisyon oluştuğunu aktaran Zelenski, “Oylamanın sonucunda küresel bir Putin karşıtı koalisyon oluştuğu ve işlediğini gösteriyor. Dünya bizimle. Zafer Bizim Olacak!” dedi.

Etiketler Rusya kınama
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin