Birçok ünlü futbolcunun menajerliğini yapan Mino Raiola vefat etti

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ünlü menajer Mino Raiola hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Birçok ünlü futbolcunun menajerliğini yapan Mino Raiola vefat etti

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiği haberi çıkan ancak Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bu haberleri yalanlayan Mino Raiola'dan üzücü haber geldi.

Raiola ailesi, Mino Raiola'nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Raiola ailesinin Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

''Sonsuz bir üzüntü içinde, gelmiş geçmiş en sevecen ve şaşırtıcı futbol temsilcisinin vefatını paylaşıyoruz. Mino anlaşmalarda sergilediği aynı güçle sonuna kadar savaştı. Her zamanki gibi Mino bizi gururlandırdı ve bunu asla fark etmedi. Mino, çalışmalarıyla modern futbol tarihinde yeni bir sayfa açtı. Onun varlığı sonsuza dek özlenecek. Mino'nun futbolu oyuncular için daha iyi bir yer haline getirme misyonu aynı tutkuyla devam edecek. Bu zor zamanlarda alınan büyük destek için teşekkür ediyor ve bu keder anında aile ve arkadaşların mahremiyetine saygı gösterilmesini istiyoruz''

MİNO RAİOLA KİMDİR ?

Raiola, birçok yüksek profilli futbolcuyu temsil eden “'süper menajer” olarak anılıyor.

Geçmişte ve şimdiki müşterileri arasında adı geçen Ibrahimovic, De Ligt, Pogba ve Lukaku'nun yanı sıra Mario Balotelli, Hirving Lozano, Henrikh Mkhitaryan, Moise Kean, Blaise Matuidi ve Lorenzo Insigne bulunuyor.

İtalya'da doğup Hollanda'da büyüyen Raiola, kariyerine ailesinin restoran işini büyüterek başladı.

Profesyonel bir futbolcu olmak için gereken yeteneğe sahip olmayan Raiola, kulübün girişimcilik becerilerinden çok etkilenmesinden sonra, 19 yaşında Haarlem'in spor direktörlüğüne getirildi.

Haarlem'de geçirdiği zamanın ardından, spor acentesi şirketi Sports Promosyon'da çalışmaya başladı ve yüksek profilli Hollandalı futbolcuların Ajax oyuncusu Bryan Roy (1992'de Foggia'ya), Marciano Vink (1993'te Genova’ya) Wim Jonk ve Dennis Bergamp (1993'te Inter'e) ve Michel Kreek (1994'te Padua’ya) transfer olmasını sağladı.

Kısa bir süre sonra, EURO 1996'daki muhteşem performansının ardından Pavel Nedved'in Sparta Prag'dan Lazio'ya transferini gerçekleştirdi ve kendi işini kurmak için spor ajansından ayrılmaya karar verdi.

Raiola; İtalyanca, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Portekizce ve Felemenkçe olmak üzere yedi dil biliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin