BionTech aşısı anlaşmasında gizli madde mi var? Korkusuz gazetesi yazar Can Ataklı'dan kuşku yaratan soru

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde BionTech aşısıyla ilgili bir iddiada bulundu. Ataklı, "BionTech anlaşmasında bu gizli madde var mı?" diye sordu ve aşı yapılırken imza atılan o formdaki bir maddeye dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
BionTech aşısı anlaşmasında gizli madde mi var? Korkusuz gazetesi yazar  Can Ataklı'dan kuşku yaratan soru

Can Ataklı'nnı Korksuz gazetesindeki yazısı

Bİ SORALIM BAKALIM

BionTech anlaşmasında bu gizli madde var mı?
Geçenlerde bir dost sohbetindeydik.

Arkadaşlardan biri Almanya’da yaşayan ve bir otomotiv fabrikasında mühendis olan tanıdığını da getirmişti.

Hoş sohbet ve hayli bilgili biriydi, hepimiz tanımaktan keyif aldık.

BionTech aşısı anlaşmasında gizli madde mi var? Korkusuz gazetesi yazar  Can Ataklı'dan kuşku yaratan soru

Sohbet sırasında konu aşı olayına geldi, Almanya’dan gelen mühendis “Bizim orada aşı karşıtları çok güçlü, bu nedenle Almanya’da aşılama yavaş gidiyor. Türkiye bu konuda bayağı hızlı” dedikten sonra hepimizi çok şaşırtan bir şey söyledi; “BionTech ile yapılan anlaşmadaki gizli maddeyi biliyor musunuz? O madde kabul edildikten sonra Türkiye’ye BionTech yağmaya başladı.”

Tabii “Nedir o gizli madde?” diye sorduk.

Şunu söyledi; Pfizer-BionTech mRNA aşısının ileride yol açabileceği ölümler sebebiyle Türk vatandaşlarının açabileceği ulusal ve uluslarası davalarda Pfizer-BionTech cezaya mahkum edilse bile ortaya çıkabilecek tüm maddi tazminatlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından karşılanacak.

Baktım hiçbirimiz bunu bilmiyoruz.

Ben ertesi gün biraz sordum araştırdım, teyit edemedim.

Ancak aşı olurken imzaladığım kağıdın bir nüshasını alıp saklamıştım.

Orada şöyle bir madde var; Bu aşının uzun süreli etkilerinin ve verimliliğinin şu an bilinmeyen olumsuz etkilerinin de olabileceği, ürünün salgın koşulları altında tamamen kişinin kendi istemesi halinde kişiye uygulanacağı bilinmelidir. Bu sebeple üretim hataları haricinde oluşabilecek maddi ve manevi zararlar konusunda üretici firma sorumlu olmayacağını beyan etmektedir.

Bu elbette gizli denilen madde gibi değil ama öyle bir bilgi aldıktan sonra bize imzalatılan belgede böyle bir madde olması içime bir kuşku düşürdü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin