En etkili koronavirüs aşısı açıklandı!

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirsten aşılarla kurtulmaya çalışıyoruz. Çeşitli ülkelerin ürettiği aşılardan hangisi daha etkili sorusu hala merak konusu... ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen son çalışma kapsamında en etkili aşının ismi verildi. İşte çalışmanın ortaya çıkardığı sonuç...

Google Haberlere Abone ol
En etkili koronavirüs aşısı açıklandı!

Yaklaşık 2 yıldır korona virüs dünyayı sarmış durumda. Virüse karşı en etkili ilaç ise aşılar.

Hürriyet’te yer alan bilgilere göre, çalışma kapsamında hangi aşının takviye doz olarak uygulandığında daha etkili olduğu belirlendi. Buna göre, orijinal olarak J&J ile aşılanmış kişilerde, antikor seviyeleri bir J&J güçlendiriciden sonra 4 kat, Pfizer güçlendiriciden sonra 35 kat ve Moderna güçlendiriciden sonra 76 kat arttı.

Aynı çalışmada başlangıçta Moderna aşısı alanların antikor düzeylerinin, başlangıçta Pfizer veya J&J alanlara kıyasla 'uygulanan destekleyici aşıdan bağımsız olarak' daha yüksek olduğu belirtildi.

458 yetişkin üzerinde yapılan çalışma takviye dozlardan 15 gün sonra antikor seviyelerini analiz ederek bu sonuçlara ulaştı.Ancak çalışma henüz hakemli bir bilim heyeti tarafından onaylanmadı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin