Bilal Erdoğan'dan Cumhuriyet'e tekzip!

Erdoğan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet gazetesine tekzip yolladı.

Google Haberlere Abone ol
Bilal Erdoğan'dan Cumhuriyet'e tekzip!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet gazetesine tekzip yolladı.



Söz konusu tekzip, gazetenin Haber Müdürü Aykut Küçükkaya'nın 10 Aralık 2015 tarihinde yayınlanan "“Ustalık Dö- Nemi - 5 Değil 15 Restoran” başlıklı haberi için gönderilirken, haberde gerçek dışı iddialara yer verildiği öne sürüldü.



İşte, Cumhuriyet'in bugünkü ilk sayfasında yayınladığı o tekzip metni:



Cevap ve düzeltme



Cevap ve Düzeltme Metini / Cumhuriyet Gazetesi’nin ve Aykut Küçükkaya’nın Sn. Necmeddin Bilal Erdoğan'ı hedef alan gerçek dışı yazısına cevabımızdır



Cumhuriyet Gazetesi; yazarlarından Aykut Küçükkaya’nın kaleme aldığı “USTALIK DÖ- NEMİ - 5 DEĞİL 15 RESTORAN” başlıklı yazı gazetenin 10.12.2015 tarihli nüshasında yayınlanmış içeriğinde Müvekkilimi hedef alan gerçek dışı ifadelere yer verilmiştir.



Müvekkilim Aralık ayında bir İtalyan Gazetesine demeç vererek hakkında kamuoyuna kasıtlı olarak sunulan gerçek dışı iddiaları bu vasıtayla aydınlığa kavuşturmuş, kendisine yöneltilen soru karşısında İstanbul’da bulunan 5 restorana ortak olduğunu ifade etmiştir. Her ne kadar ticaret sicil kayıtlarından kolaylıkla ulaşılabilen bir bilgi olsa da eser sahibi gazeteci bu somut gerçeklik karşısında dahi ‘kulislerde konuşulan bir bilgiye’ diğer deyişle dedikodulara itibar etmeyi tercih ederek, bağlı bulunduğu gazetenin Müvekkilim hakkında sürdürdüğü ‘gerçeğe aykırı haber yapma’ düsturunu benimsediğini de gözler önüne sermiştir.



İstanbul’da meşhur bir ciğercinin sahiplerini DAEŞ militanı oldukları zannıyla haksız yere fişleyip, Müvekkilimin bir ziyaretinde bu restoranın sahipleriyle çekilen hatıra fotoğrafının paylaşılması üzerine ‘terör örgütü üyeleriyle birlikte’ diye komik bir şekilde yorumlayan ve küçük düşen bir milletvekilinin açıklamasını, gazeteci kimliğine rağmen hiçbir araştırma zahmetine girmeksizin ulusal gazetede yayınlayan, çağın ahlaki gereksinimlerini karşılayamayan zihniyet, yine aynı partiye mensup bir başka milletvekilinin aynı refleksle dile getirdiği gerçek dışı ifadelerini ‘var olan somut gerçekliğe’ rağmen bir diğer deyişle bu iddianın doğru olmadığı birinci ağızdan ifade edilmiş olmasına rağmen kasıtlı olarak yayınlamaktan çekinmemiştir.



Müvekkilim hakkında kamuoyuna bilinçli olarak sunulan gerçek dışı yayınlar üzerine kendisine yöneltilen sorular karşısında ‘bazı siyasilerin ve gazetecilerin doğru olmadığını bile bile kolayca yalan söylediklerini oysa siyasetin de gazeteciliğin de temelinde en başta ahlak olması gerektiğini, istediğini elde etmek için her yolu, her yöntemi meşru gören bir anlayışın, ahlaki ve insani değerleri ayaklar altına alan bir anlayış olduğunu’ vurgulamıştır.



Müvekkilimin DAEŞ militanlarıyla beraber olduğu, İtalya’ya kaçtığı orada ticaret son olarak on beş restoranın sahibi olduğu yönündeki bir tanesi bile somut delillere dayanmayan iftiralardan, düzeysiz dedikodulardan derlenmiş gerçek dışı iddialar Cumhuriyet Gazetesi’nde kasıtlı olarak Müvekkilimi yıpratmak, kamuoyu algısını yönlendirmek nihai hedef olarak da Müvekkilim üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kamuoyunda ve dünyada itibarsızlaştırmak amacıyla yayınlanmıştır.



Cumhuriyet Gazetesi’nde ve bu gazeteyle aynı yayın politikasını benimsemiş diğer gazetelerde yer verilen komik, dayanıksız, gerçek dışı ve ahlak anlayışına sığmayan yayınların Sayın Cumhurbaşkanı’mızın oğlu olması nedeniyle sistematik şekilde bir linç kampanyasına tabi tutarak Müvekkilimi ve ailesini yıpratmak, tüketmek amacı taşıdığı görülmektedir.



Yayınladıkları haberler ile halkın gerçek bilgilere ulaşmasını engelleyen ve kamu yararını sağlayamayan Cumhuriyet Gazetesi’nin ve yazarlarının bir süredir Müvekkilim hakkında gerçek dışı ve hakaret içerikli yazılara yer verdiği kamunun malumudur. Tekzibe konu yazı da Cumhuriyet Gazetesi ile bir kısım medya organlarının Müvekkilim üzerinden yürüttüğü algı çalışmasına hizmet eden bir örnektir. Cumhuriyet Gazetesi’nin kamuoyunu Müvekkilime karşı provoke etme kastıyla kişilik haklarını ihlal ederek yayınladığı gerçek dışı ve hakaret içerikli yayınlarının basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi olanaksızdır.



Söz konusu gerçek dışı bilgiler içeren bu yazı ile ilgili tüm yasal haklarımızı hızlı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı bildirir, Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.



Sn. NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN Vekili Av. AHMET ÖZEL


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin