Beyaz Saray'dan Orta Doğu'daki krize ilişkin açıklama: Netanyahu ile Biden her konuda aynı yerde durmuyor ve Hamas İsrail halkına soykırım niyetinde

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Tel Aviv'in Gazze'yi yeniden işgal etme konusundaki duruşunu eleştirdi ve "Netanyahu ve Biden her konuda aynı yerde durmuyor" ifadesini kullandı. Kirby, “Hamas'ın İsrail halkına yönelik olarak soykırım niyetinde olduğunu” da söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı da Gazze Şeridi'nin İsrail tarafından uzun süreli olarak yeniden işgal edilmesine karşı olduğunu açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'dan Orta Doğu'daki krize ilişkin açıklama: Netanyahu ile Biden her konuda aynı yerde durmuyor ve Hamas İsrail halkına soykırım niyetinde

Basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ilk olarak Gazze'den çıkan ABD vatandaşlarına ilişkin olarak bilgi verdi.

Bölgeden 400 ABD vatandaşının çıktığı bilinirken Kirby, “Bugün daha fazla kişinin Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'den ayrılmasını bekliyoruz” dedi.

Hamas'ın Gazze'deki yönetim denklemi içerisinde olmayacağını ifade eden Kirby, “İsrail güçlerinin Gazze'yi yeniden işgal etmesi doğru bulmadığını” belirtti.

Kirby, “Hamas'ın İsrail halkına yönelik olarak soykırım niyetinde olduğunu” da ekledi.

Washington ile Tel Aviv'in dost olduklarını vurgulayan Kirby, “Binyamin Netanyahu ve Joe Biden her konuda aynı yerde durmuyor” ifadesini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DA GAZZE AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Günlük basın brifinginde konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vedant Patel, ABD'nin Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini desteklemediğini söyledi.

BBC'deki habere göre Patel, "Bizim bakış açımız Filistinlilerin bu kararlarda ön planda olması gerektiği ve Gazze'nin Filistin toprağı olduğu ve Filistin toprağı olarak kalacağı yönündedir" dedi.

Patel, Gazze Şeridi'nin İsrail tarafından uzun süreli olarak yeniden işgal edilmesine karşı olduklarını açıklamışdı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin