Beşiktaş, Wout Weghorst'un transferi için görüşmelere başladığını açıkladı

Beşiktaş, Wout Weghorst'un transferini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, yıldız forvet için görüşmelere başlandığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, Wout Weghorst'un transferi için görüşmelere başladığını açıkladı

Beşiktaş Cenk Tosun'un ardından bir forvet transferini daha bitirdi.

Uzun süredir peşinde olduğu Wout Weghorst'u dün gece İstanbul'a getiren Beşiktaş, oyuncuyla görüşmelere başlandığını açıkladı. Geçen sezonu Burnley'de geçiren Weghorst 17 maçta forma giyerken 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

WOUT WEGHORST KİMDİR?

Wout Weghorst, futbola doğduğu kentin amatör takımlarından NEO Borne'da başladı. Uzun yıllar bu takımda forma giydikten sonra alt lig ekiplerinden DETO'ya geçti. 1,97'lik boyu ve yüksek fizik kapasitesiyle kısa sürede üst liglerdeki takımların dikkatini çekmeyi başardı. Sırasıyla Willem, Emmen ve Heracles Almelo gibi Hollanda'nın alt sıra takımlarında oynadı.

2015-16 sezonunda Heracles formasıyla 39 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırdı. O dönem 22 yaşında olan futbolcu, büyük takımların radarına girdi. Onu isteyen takımlar arasında AZ Alkmaar da vardı. 6 Temmuz 2016'da 1,5 milyon Euro bedelle transfer oldu. AZ'deki iki yıllık oyunundan sonra bu kez Bundesliga'nın takibine girdi.

.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin