'Benim esnafım gerektiğinde bir polistir' sözlerini hatırlattı!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Benim esnafım gerektiğinde bir polistir' sözlerini hatırlattı!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Genel Kurulu'nun kapalı oturumunda yaşanan kavgayı eleştirdi. İç Güvenlik Paketinin yasalaşmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Gök, "CHP olarak böyle antidemokratik bir düzenlemeye geçit vermeyeceğiz. Daha görüşülürken bu yasaya şiddet ve kan bulaşmıştır. Bu yasa daha görüşülmeden kanlı bir yasadır, insan haklarını hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi katleden bir yasadır. Batsın bu yasa. Candan daha mı önemli?" dedi.



Konuşmasında gazeteci Nuh Köklü'nün bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmesine de değinen Gök, Köklü'ye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Gök, "Şimdiki Cumhurbaşkanı, önceki Başbakan'ın bir sözünü iyi hatırlayınız. 'Benim esnafım gerektiğinde polistir'. Böyle mi Cumhurbaşkanı? Yarattığın eserinle övünebiliyorsan, övün. Bu anlayış bir camın, candan daha değerli olduğu bir tabloyu ortaya koyuyor. 'Benim esnafım gerektiğinde polistir' dersen o da bunu talimat olarak alır, 'arkamda cumhurbaşkanı, başbakan var' der, kendince yöntem geliştirir, infazı gerçekleştirir" açıklamasında bulundu. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin