Bekir Coşkun'a 5 Bin TL para cezası

Cumhuriyet yazarı Coşkun, "Büyük Devlet Şeyi…” başlıklı yazısı sebebiyle para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bekir Coşkun'a 5 Bin TL para cezası

Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun 20 Eylül 2012 tarihli “Büyük Devlet Şeyi…” başlıklı yazısı sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla açılan davada 5 bin TL para cezasına çarptırıldı. bianet’e konuşan Coşkun amacın “muhalifleri cezalandırmak” olduğunu söyledi. 



Dün Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada Cumhuriyet gazetesi ve Coşkun’un avukatları kullanılan ifadelerin eleştiri sınırında kaldığını ifade ederek davanın reddedilmesini istedi. Ancak mahkeme davayı kısmen kabul ederek Cumhuriyet Gazetesi ve Coşkun’u 5 bin TL para cezasına çarptırdı. 



Temyize gideceklerini aktaran Coşkun şunları söyledi: 



“Buna biz üç nokta (…) davası diyoruz. Ben Süleyman Demirel başbakan olduğundan beri üç noktayı kullanıyorum. Benim yazımda Erdoğan’a yönelik bir hakaret bulunmamaktadır. Kaldı ki kendisi kürsüden bana ‘kaleminden pislik akan yazar’ dediğinde avukatlarım hemen dava açmamı önerdiler. Ancak ben kabul etmedim. O konuşur ben de yazarım. Siyasetçilerin konuşmalarında ayar kaçırdığı olmuştur, keza yazarların da öyle. Ancak yargı yolları ‘Demoklesin Kılıcı’ gibi üzerimizde sallanmamalıdır. Benim yazım da kendisiyle alakalı değildir. Burada asıl mesele ifade ya da basın özgürlüğü değildir. Bu yargılamalar muhalifleri cezalandırmak, susturmak için kullanıyor.” 



Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan da 4 Ocak 2012’de “Devlet Yardakçılığı ve Ahlak” başlıklı yazısı nedeniyle İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği” ileri sürülerek 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, Altan’ın cezası 7 bin TL para cezasına çevrilmişti.



BİA Haber Merkezi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin