BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den hükümete flaş çağrı. Destici, elektrik zamları ve akaryakıt fiyatları için hükümete çözüm önerisi sundu

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zam ve elektrik faturalarına karşı tepki sesleri yükselmeye devam ederken İstanbul’da partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den hükümete akaryakıt fiyatları ve elektrikle ilgili çağrı geldi.

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den hükümete flaş çağrı. Destici, elektrik zamları ve akaryakıt fiyatları için hükümete çözüm önerisi sundu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da yaptığı basın toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘zamlar geri alınana kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim’ sözlerine yönelik de konuştu.

Destici, “Bir gecesi 100 bin lira olan dairede kalacaksınız, elektrik faturası üzerinden siyaset geliştireceksiniz. Milletimiz buna inanmaz, samimi görmez” diye konuştu. 

Ünlü isimlerin elektrik faturalarına yönelik paylaşımlarına da değinen Destici, “Medyadaki şovmenlerden bahsetmiyorum. Bir geceliğine 1 milyon alacaksın sonra da elektrik faturasını gündeme getireceksin. Bunlar ikiyüzlülük, onların ödediği elektrik faturası bir yemek paraları değil. Gördük işte Ekrem İmamoğlu, 48 bin lira balık faturası ödedi. O balıkçıya kimler gidiyor  Biz gidip 48 bin lira ödeyebilir miyiz? 480 lira ödeyince şuramız içimiz cız ediyor. Hala İBB’den veya İmamoğlu’ndan bir açıklama gelmedi. Bu faturayı belediye mi yoksa kendisi mi ödedi?” dedi.

AKARYAKITTAKİ ÖTV KALDIRILSIN

Faturalardaki zamların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Destici, “Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar çok acele bir şekilde yapılmalı. Türkiye’de enflasyon kaçsa ona getirilmelidir. Konutlar için ayrı, esnaf için ayrı, sanayici için ayrı bir çalışma yapılmalıdır. Bunlar da birbirinden ayrılmalıdır. Bide akaryakıt zamları var. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) BBP olarak tekrar kaldırılmasını teklif ediyoruz. Çünkü akaryakıt zammı her alana zam olarak yansıyor” açıklamalarında bulundu. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den hükümete flaş çağrı. Destici, elektrik zamları ve akaryakıt fiyatları için hükümete çözüm önerisi sundu

ÇİFTÇİYE VERİLEN MAZOT DESTEĞİ ARTIRILMALI 

Tarım kredi borçlarında da düzenleme isteyen Mustafa Destici, “Çiftçilerimizin Ziraat Bankası’na borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili taleplerini farklı zamanlarda dile getirmiştik. Ziraat Bankası, ödeme güçlüğü yaşayan tarımsal kredi borçlusu müşterilerinin ödemelerini kolaylaştırmak için adım attı. Mutlaka ve mutlaka tarım, kredi borçlarının da uzun vadeli faizsiz bir şekilde taksitlendirilmesinin gerektiğinin buradan altını çizmek istiyorum. Şu anda çiftçi kardeşlerimiz en çok gübre konusunda sıkıntı çekiyor. Çünkü gübrenin fiyatı 3-4 kat arttı. Bu mağduriyetin devlet, bakanlık tarafından giderilmesi ve en az yüzde 50 oranında gübrenin sübvanse edilmesi lazım, çiftçimize verilmesi gerekiyor. Aynı şekilde sulamada kullanılan elektriğin desteklenmesi lazım. Mazota destek veriliyor lakin yeterli değil. Artan mazot fiyatları karşısında artan oran kadar yüzde 100 artmışsa çiftçiye verilen mazot desteğinin de yüzde 100 artırılması gerektiğini ifade ediyorum. Çiftçiyi rahatlatmamız lazım. Kabak 25 lira, patlıcan 30 lira, salatalık 25 lira olmuş. Fiyatların aşağı düşmesi için girdi maliyetlerinin düşmesi lazım” diye konuştu. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin