BBC Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunu böyle değerlendirdi: "Türkiye Yalnızlaşıyor mu?"

BBC ABD'nin açıklamalarının ardından Türkiye'nin Suriye konusunda yalnızlaştığı yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BBC Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumunu böyle değerlendirdi: "Türkiye Yalnızlaşıyor mu?"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Esad yönetimini Suriye'deki kimyasal silahları imha kararına gerektiği gibi uyduğu için takdir etmesi Ankara'da tartışılırken BBC, "Ankara öfkeli" yorumunu yaptı ve Suriye krizinde "Türkiye yalnızlaşıyor mu" sorusunu gündeme getirdi. 



BBC Türkçe, canlı tartışma platformunda "Türkiye yalnızlaşıyor mu?" sorusunu tartışmaya açarken son gelişmeleri şöyle özetledi:



"Suriye, haftasonu kimyasal silahların imhası sürecine başladı. Şam'daki bu gelişmeler, Washington ve Moskova'yı memnun etmişe benziyor. Şam'ın kimyasal silahların imhasında yaptığı işbirliğine övgü ABD'nin dış politikadaki en yetkili isminden, Dışişleri Bakanı John Kerry'den geldi.

Kerry, "BM kararının kabulünün üzerinden bir hafta geçti ve bazı kimyasal silahlar imha edildi' dedi ve Esad yönetiminin övgüyü hakettiğini söyledi: "Karara uymaları gerektiği gibi uydukları için...'

Kerry'nin bu açıklamaları Başbakan Erdoğan'a soruldu Ankara'da. Erdoğan, Kerry'nin böyle bir şey söyleyemeyeceğini düşündüğünü ifade etti, "Buna övgü gönderebilecek insan ben tasavvur edemiyorum' dedi."



"ANKARA ÖFKELİ"



Bunun ardından BBC, "Ankara öfkeli. Bu öfke Adalet ve Kalkınma partili yöneticilerin sosyal medyadaki paylaşımlarına da yansımış durumda" dedikten sonra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Salih Kapusuz'un açıklamalarını örnek gösterdi.

Salih Kapusuz, "ABD Dışişleri Bakanı "Anlaşmaya uyduğu için Esed övgüyü hakediyor' demiş. Katilleri övmek bir dış siyasetse biz bu dış siyaseti kabul etmiyoruz" diye yazdı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin