BBC: Güneydoğu'da gerilim yüksek

BBC, Lice'de yaşanan olayların Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yaşanmasına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
BBC: Güneydoğu'da gerilim yüksek

Lice olaylarını duyuran yabancı medya kuruluşlarından BBC, Güneydoğu Bölgesi'nde gerilim yüksek olmayı sürdürdüğünü, karakol inşaatının da birçok kişi tarafından "barış sürecine tehdit" gibi görüldüğünü kaydediyor.



BBC,İngilizce yayınında, Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarda vurulan iki Kürt protestocusunun öldüğünü, gerilimin yüksek olmayı sürdüğü, Diyarbakır'da göstericilerin sokağa döküldüğü anlatılırken, bölgede yeni karakolların inşaatının "birçok kişi tarafında barış sürecine tehdit olarak görüldüğü" söylendi. 



"KÜRT AZINLIĞININ DESTEĞİ ERDOĞAN'IN SEÇİMDE BAŞARI ŞANSININ ANAHTARI OLABİLİR"



Protestoların son iki hafta yoğunlaştığını belirten BBC, protestoların "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması beklendiği cumhurbaşkanlığı seçimler hemen öncesi" gerçekleştiğine dikkat çekerken "Gözlemciler, Türk nüfusunun yüzde 20'si kadar oluşturan Kürt azınlığının desteği, (Erdoğan'ın) başarı şansının anahtarı olabileceğini söylüyorlar" diyor.



Haberde protestocuların hükümeti "samimi gibi görmedikleri, karakolların PKK ile mücadele dışında kullanılmayacağı için hükümetin, barış müzakere ederken savaşa yoğun biçimde yatırım yaptığını düşündükleri" görüşleri de yansıtılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin