Basın tarihinde bir ilk: Bu haber sitesinin yayın yönetmeni bir köpek!

Ajan Brian isimli köpeğin genel yayın yönetmeni olduğu Türkiye'nin ilk hayvan haber sitesi yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Basın tarihinde bir ilk: Bu haber sitesinin yayın yönetmeni bir köpek!

Genel yayın yönetmenliğini Ajan Brian isimli köpeğin yaptığı www.ajanimo.com, hayvan bakış açısıyla yaptığı haberlerle 1 Ocak 2016’da yayın hayatına başladı.



Proaktifpr İletişim Ajansı tarafından yayına hazırlanan Türkiye’nin ilk hayvan haber sitesi www.ajanimo.com “Satınalmayacak Sahipleneceksiniz” mottosuyla hazırlandı. Ajansın köpeği olan Ajan Brian ve kedisi Melahat’in yarattığı farkındalıkla, hayvanların dünyasını daha yakından görmeye başlayan ajans yönetimi, bir köpeğin genel yayın yönetmenliğinde haber sitesi hazırlama fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı:



“Deyim bu sefer çok yerinde; köpek gibi çalıştık”

 



Basın tarihinde bir ilk: Bu haber sitesinin yayın yönetmeni bir köpek!“Hayvanseverliğin tek başına yeterli olmadığını anladık. Hayvanların dünyasından bakan, onları anlatan bir medyalarının olmadığını fark ettik. Bu fikirden yola çıkarak, esin kaynağımız olan ve sevgimizin kabardığı anlardauzun uzun “ajanimo” dediğimiz köpeğimiz Ajan Brian’ın adıyla www.ajanimo.com sitesinin yayın hayatındaki uzun yolculuğunun startını verdik. Ve tabi ki bize bunu yaptıran, haberciliğimizin ve haber dilimizin nasıl olması gerektiğinden üslubumuza kadar her konuda fikrimizi tetikleyen Ajan Brian’ın genel yayın yönetmenliğinde… Deyim bu sefer çok yerinde olacak; çünkü bizi “köpek gibi” çalıştırdı. Bir ay gibi kısa bir sürede fikirden harekete geçtik. 1 Ocak’ta gece 00.00’dayayındaydık. Bugüne kadar hep hayvanlar insanlar için hizmet etti ve etmeye de devam ediyorlar. Bu kez insanlar bir köpeğin genel yayın yönetmenliğinde onlar için çalışıyor.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin