Basın Müzesi 5 yeni sergiye ev sahipliği yapıyor!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Müzesi, 5 sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Basın Müzesi 5 yeni sergiye ev sahipliği yapıyor!

Tarihi binasında 26 yıldır hizmet veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, kültür ve sanat etkinliklerine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Çemberlitaş'ta bulunan Basın Müzesi'nin ikinci katındaki Cevat Fehmi Başkut Sanat Galerisi, yıl içinde çeşitli sergilerle; sanata ve sanatçılara ev sahipliği yapıyor. Müze’de şu an da 5 yeni sergi sanatseverlerle buluştu.



Nurseren Bedirgil Yurtman’ın “Günlerimin Aynası” isimli sergisi Basın Müzesi’nde 8 Mayıs’a kadar pazar günleri hariç 10.00 -18.00 saatleri arasında gezilebilir.  



Basın Müzesi’nin Cevat Fehmi Başkut Sanat Galerisi’nin sergi salonlarında Berrin Savaşcı’nın “Biçare Melekler” isimli heykel, seramik ve resim sergisi açıldı.  



TGC Basın Müzesi Cevat Fehmi Başkut Sanat Galerisi’nde ayrıca  Hülya Şıpka’nın “İmgelem” isimli sergisi, Bilge Öztopuz’un “Yaşamın Renklerinden: Gökkuşağı” başlıklı sergisi, Hüsnüan Çevik’in sergisi de sanatseverlere buluştu. 



TGC BASIN MÜZESİ, BASININ HAFIZASI OLMA ÖZELLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, İstanbul'un kültür ve sanat merkezlerinden biri. Tarihi ve turistik zenginlikleriyle ziyaretçilerin uğrak yeri olan bir bölgede, Çemberlitaş’ta tarihi binada (Mimar Gaspare Fossati 1865) yer alan Basın Müzesi, dünyadaki  15 basın müzesi içinde yer alıyor. 30 bin kitap yer alan Basın Müzesi’nden yılda 5 bin araştırmacı yararlanıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin