Başak Karaca Galatasaray'dan istifa ediyor! Başak Karaca kimdir?

Galatasaray'da yönetim kurulu üyesi Başak Karaca'nın da istifa edeceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Başak Karaca Galatasaray'dan istifa ediyor! Başak Karaca kimdir?

Galatasaray'da yönetici Işıtan Gün'ün eski paylaşımlarından sonra özür dilemesi ve tepkilerin ardından başka bir yöneticinin daha istifa hazırlığında olduğu ifade edildi.

Haluk Yürekli'nin haberine göre yönetim kurulu üyesi Başak Karaca, istifa etmeye hazırlanıyor.

Galatasaray yönetiminden daha önce Rezan Epözdemir ve Köksal Ünlü istifa etmişti.

Başak Karaca kimdir?

Başak Karaca, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra  Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Siyaset Bilimi/Uluslararası İlişkiler çift ana dal bölümlerinden dereceyle mezun oldu.

Kariyeri boyunca Harvard, Insead, Sorbonne ve MIT’de yöneticilik eğitimleri ve sertifikalar aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin hemen ardından, Procter&Gamble Pazarlama Departmanı’nda işe başlayarak Türkiye’de pazar uygulamaları tecrübesi edinmesiyle birlikte şirketin bölge merkezi olan İsviçre’de global marka stratejilerinin bölgeye uyarlanması, tutarlı marka inşası ve tutundurma faaliyetlerini yönlendirdi.

Şirketin yurt dışındaki stratejik yapılarında görev almaya devam etti ve  P&G’nin Amerika-Cincinnati’deki global merkezinde marka, inovasyon, patent, strateji ve sürdürülebilir iş geliştirme konularında çalıştı. Cenevre’de, Orta-Doğu Avrupa/Ortadoğu/Afrika bölgesinde Head & Shoulders ve saç şekillendirme ürünleri iş sonuçlarından sorumlu pazarlama direktörü oldu.

Yurt dışında geçen 10 yılın ardından Türkiye’ye dönerek Ülker Çikolata Pazarlama Genel Müdürü olarak başladığı Yıldız Holding’de pazarlama ve yetkinlik geliştirme konularında üst düzey çalışmalar yaparken Türkiye/Ortadoğu/Kuzey Afrika/Orta Asya’dan  Sorumlu Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak Ülker, Godiva (market), McVities’le birlikte marka ve tüketici faaliyetlerine yön verdi.

Kendi danışmanlık şirketini kurarak birçok şirkete marka, strateji, iş geliştirme, pazara giriş ve verimlilik konusunda destek oldu. 2018 yılından itibaren Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin