Barış Yarkadaş sinirlendi ayağa kalkıp meydan okudu. Özgür Özel'e sert cevap verdi ve flaş iddialarda bulundu

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel, bugün katıldığı İzmir İl Kongresi'nde protesto edilirken Özel yaptığı konuşmada kendisini proteste edenlere sert çıktı. İzmir'deki kongrede yaşananlar tv100'de Kübra Par'la Farklı Açılar'da masaya yatırıldı. Programda gazeteci Barış Yarkadaş, Özel ile ilgili flaş iddialarda bulundu ve Özel'in 2018 yılında CHP'de ön seçimi kaldıran ekibin başında olduğunu söyledi. Özel'den cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş sinirlendi ayağa kalkıp meydan okudu. Özgür Özel'e sert cevap verdi ve flaş iddialarda bulundu

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, gazeteci Barış Yarkadaş, siyasal iletişimci Ferhat Murat, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, tv100'de Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu.

CHP'nin İzmir İl Başkanlığı kongresinde yaşanan olaylar masaya yatırılırken gazeteci Barış Yarkadaş, Özgür Özel ile ilgili bomba iddialarda bulundu ve meydan okudu.

Yarkadaş, Özgür Özel'in ön seçimden yana olmadığını ve 2018 yılında kendisinin de milletvekili olduğu dönemde Özel'in CHP'de ön seçimi kaldırdığını iddia etti.

Yarkadaş, bununla ilgili olarak Özgür Özel'in o toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na  ‘ön seçim oyuncağını bunların elinden alacağız’ dediğini aktardı.

Barış Yarkadaş, programda ayağa kalkarak şu ifadeleri kullandı:

10 Mart 2018’de ön seçimin kaldırılmaması, üyeye dayalı seçimin yapılması için elimi kaldırdım, 900 delegeyle birlikte. Özgür Özel bizi çocuk zannetmesin, aklımızı da kaybetmedik, hafızamızı da kaybetmedik. 900 delege ön seçim kaldırılmasın diye oy kullandı, 5 kere saydırdılar, basını içeri almadılar ve en sonunda bizim 900 oyumuz, hileyle hurdayla 400 diye sayıldı. Necati Yılmaz arkadaşımız Genel Başkan’ın yanına gitti ‘Ben bir daha milletvekili adayı olmayacağım ama arkanıza bakın, 900 delege ön seçimin kaldırılmasını istemiyor’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan’ı yanına çağırdı ‘Arkadaşlar bu 52. Maddeyi geri çekin, çok tepki alıyor’ dedi. Özgür Özel, Genel Başkan’a ‘Hayır efendim, ön seçim oyuncağını bunların elinden alacağız’ dedi. Kime ne anlatıyor Özgür Özel?

"Özgür Özel seçimi kazanırsa mesleği bırakırım"

Değişimcilerle ilgili Yarkadaş "Partide, değişimci olarak kendini ifade eden grubun 350-400 arasında oy alabileceğini düşünüyorlar." dedi. Par'ın "Bir sürpriz olur mu?" sorusu üzerine Yarkadaş "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım." ifadelerine yer verdi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT GELDİ

Yarkadaş'ın bu sözlerinden sonra Kübra Par'a bir mesaj gönderen Özgür Özel ise Barış Yarkadaş'a yanıt verdi.

Gönderilen mesajı okuyan Par, "Özgür Özel’den Barış Yarkadaş’a yanıt var ‘Tamamen gerçek dışı, beni kimle karıştırıyor bilmiyorum. Yalan atmayacağına inanıyorum, beni kesinlikle biriyle karıştırıyor. Genel Başkan’a ‘Ön seçim oyuncağını bunların elinden alalım’ sözünü reddediyorum. Ben katı bir ön seçimciyim’ diyor." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin