Barış Yarkadaş haklı çıktı. Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında aylar öncesinden duyurduğu olay gerçekleşti. Yarkadaş, Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını iddia etmiş ve Çelebi de bunu yalanlamıştı. Mehmet Ali Çelebi'den bugün bir açıklama geldi ve AK Parti'ye katıldığını söyledi. Gazeteci Barış Yarkadaş ise sosyal medya üzerinden Çelebi'ye yönelik sert bir açıklama yaptı ve "Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş haklı çıktı. Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı.

tv100.com yazarı gazeteci, eski milletvekili Barış Yarkadaş CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ni kuran, daha sonra oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını idida etmişti.

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Konuyu ilk kez tv100 yazarı Barış Yarkadaş, gündeme getirmişti. tv100 yazarı Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında Mehmet Ali Çelebi ile kulis bilgilerini paylaşmıştı. Aldığı kulis bilgilerini paylaşan Yarkadaş, şunları söylemişti: "Bugün AK Parti’li bir arkadaşıma sordum, ‘Mehmet Ali Çelebi ile bir irtibatınız mı var?’ diye. 'Mehmet Ali Çelebi ile AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK Üyesi bir arkadaşımız bir temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi’nin ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında artık milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar' dedi."

Yarkadaş daha sonra benzer açıklamaları tv100'de Taksim Meydanı programında da devam ettirmiş ve Mehmet Ali Çelebi ile Yarkadaş arasında sosyal medya üzerinden de tartışma başlamıştı.

 

İDDİAYI YALANLAMIŞTI

Mehmet Ali Çelebi de 9 Ağustos'ta bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamış ve "Bağımsız olarak devam ediyorum" açıklamasını yapmıştı. Çelebi açıklamasında "Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan hareket eden, linç eden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri'de neredeysem hala oradayım" ifadelerini kullanmıştı.

Barış Yarkadaş'ın ididası doğru çıktı ve bugün Mehmet Ali Çelebi sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak AK Parti'ye katıldığını açıkladı.

AK PARTİ'YE KATILDI

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelebi, "Yüce Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemde olmam düşünülemez!" dedi.

Çelebi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Vatan millet bütünlüğümüzü, FETÖ, PKK terör örgütleri ile kararlı mücadeleyi, Milli konuları (Mavi Vatan, S-400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışım gereği olarak; kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki Egemenlik mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın derletine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle kahraman güvenlik güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizn hak ve hukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir."

Barış Yarkadaş haklı çıktı. Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye katıldı. - Resim : 2

YARKADAŞ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ, OYUNU GERİ İSTEDİ!

Öte yandan Barış Yarkadaş da Mehmet Ali Çelebi'ye sert tepki verdi ve "Bunu yapmaya hakkın yok Mehmet Ali Çelebi… 2018’de CHP Milletvekili olabilmen için oy verdim, sandıkta nöbet tuttum. YSK’nın önünde bekledim. CHP’den değil vekillikten de istifa etmeliydin. Bir daha vekil olabilmek için yaptığına değer mi? Oyumu geri ver Mehmet Ali Çelebi!" dedi.

Yarkadaş bu açıklamadan sonra bir paylaşım daha yaptı ve "İki ay önce @tv100
’deki yayında “Mehmet Ali Çelebi AKP’ye katılacak” demiştim. Çelebi, o gece beni “yalancılıkla” suçlamıştı. Kimin yalancı kimin bireysel çıkarı İçin AKP’ye katıldığını çok geçmeden gördük. Bir daha söylüyorum Çelebi: Benim oyumla vekil oldun, oyumu geri ver!" çağrısında bulundu.

AK PARTİ'DEN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM GELDİ

Bu arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Ailemize hoşgeldin @celebimehmeta
.Vatana,millete olan vefasını ile sonuna kadar Cumhur İttifakının yanındayım diyen Sayın Mehmet Ali Çelebi’nin üyelik işlemlerini tamamladık.Rozetini Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü yapılacak olan grup toplantısında takacaktır.Hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin