Balık yedikten sonra 1 kaşık helvayı ağzınıza atın: Etkilerine inanamayacaksınız. Balıktan sonra neden helva tüketilir?

Balık, sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir. Ancak balık tüketildikten sonra vücudumuzda bazı olumsuzluklar yaşanıyor. Yaşanan bazı olumsuzluklara ise tahin şifa oluyor! Balığın üzerine helva yemek tahmin edemeyeceğiniz etkileri beraberinde getiriyor. İşte balığın üzerine tahin yemenin mucizevi etkileri

Balık yedikten sonra 1 kaşık helvayı ağzınıza atın: Etkilerine inanamayacaksınız. Balıktan sonra neden helva tüketilir?

Sonbahar mevsiminde en sık yapılan yemeklerden biri de balık yemekleridir. Balık, vücudumuz için sayısız fayda sunan en şifalı besinlerden biridir.

Balığın içerisinde bol miktarda omega-3 yağ asitleri bulunur. Bunlar da vücudumun en önemli organlarından olan kalp ve beyni koruma altına alır.

Balık, vitamin ve mineral açısından en zengin besinlerdendir. İçerisinde bulunan omega-3 yağ asitleri, zekayı geliştirmede etkin rol oynar.

Balıkta bulunan protein, D ve B12 vitamini sayesinde kaslar ve kan damarları korunur. Ayrıca balık vücudun kendi kendine üretemediği iyot açısından yüksek bir besindir.

Aynı zamanda depresyona karşı gelen balık, obeziteye ve kilo kaybına da yardımcı olur.  Balık genel olarak insülin duyarlılığını ve iltihabı da azaltır.

Balıktaki selenyum, çinko, iyot, E vitamini, A, B2 ve D gibi mikro besinler ve vitaminler beyin gelişimine, kalp fonksiyonuna ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

Toplumumuzda yaygın olarak kullanılan bir şaka var. “Balıktan sonra üzerine hemen helva ye, balık öldüğünü anlasın”.

Ancak balığın üzerine yenilen helva hiç tahmin edemeyeceğiniz etkileri gösteriyor. İşte balığın üzerine helva yemenin faydaları

Balık yedikten sonra 1 kaşık helvayı ağzınıza atın: Etkilerine inanamayacaksınız. Balıktan sonra neden helva tüketilir?

BALIKTAN SONRA HELVA YERSENİZ…

Balıktan sonra tüketilen helva, vücuttaki bazı dengesizliklerin düzelmesinde etkin rol oynar. Denizde biriken kirlilik, balıkların ağır metaller içermesine neden oluyor.

İşte bu noktada tahin, balıktaki ağır metalleri sıfırlıyor, vücuttaki zehri söküyor ve vücuttaki fosfor miktarını dengeliyor. Böylece midedeki asit dengesi normale dönüyor.

Balık, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besindir. Aynı zamanda balığın içinde bulunan iyot, çinko ve demiri aynı anda almak sindirim sistemini zora sokuyor.

Balık yedikten sonra yaşanan halsizlik veya şişkinlik kan şekerinin düşmesinden kaynaklanıyor.

İşte balıktan sonra tüketilen tahin kan şekeri düşüklüğü için de çözüm sağlayarak kan şekerini yükseltiyor.

Balıktan sonra tüketilen helva, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratarak sindirim kolaylığı sağlıyor. Bu nedenle her balık yedikten sonra mutlaka helva yiyin, şifa olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin