Bakan Varank'tan TOGG açıklaması: Otomobillerin makam aracı olarak kullanılması önemli bir mesajdır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul'daki bir etkinliğe kendi ülkemizde üretilen TOGG otomobili ile katıldı. Varank, bakanların yerli ve milli araçları tercih etmelerinin, Türkiye'nin geldiği konumu yansıtan önemli bir mesaj olduğunu vurguladı. Ayrıca, TOGG arabalarının Türkiye genelinde dağıtımlarının başladığını da sözlerine ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Varank'tan TOGG açıklaması: Otomobillerin makam aracı olarak kullanılması önemli bir mesajdır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 'Bilim Üsküdar' tesisinde 'Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi'nin açılış törenine katıldı. Bilim merkezine, makam aracı TOGG T10x ile gelen Varank, tören öncesinde basın mensuplarının  sorularını yanıtladı.

Bakan Varank, "Dünden beri ben İstanbul'dayım. Açılışlara katılıyorum. Gençlerle bir araya geliyorum. Burada Bilim Üsküdar'da yeni bir girişimcilik merkezinin açılışını birazdan gerçekleştireceğiz. Sokakta vatandaşlarımızın hepsi arabayı gördüğünde bize teşekkür ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyorlar. Biz Türkiye'de taş üstünde taş koyan kim varsa onları destekledik. Bundan sonra da inşallah desteklemeye devam edeceğiz. Böyle projeleri, böyle vizyoner işleri inşallah önümüzdeki dönemde de sürdürmeye devam edeceğiz."dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ ŞARJ EDECEK YERLERİ DE ÇOK KOLAY BULUYORLAR" 

TOGG sevkiyatlarıyla ilgili konuşan Varank, "Aslında kabine üyelerinin hepsine DMO (Devlet Malzeme Ofisi) üzerinden araçları gönderilmeye başlandı. Hazine ve Maliye Bakanımız sanırım dün yine o da makam aracı olarak T10x aracını kullanmış. Diğer Bakan arkadaşlarımız da teslim almaya başladılar. Arkadaşlarımız da, bu aracı makam aracı olarak kullanmak istiyorlar. Tabi bu da ayrı bir gurur. Bu ülkede bakanların kendi yerli ve milli otomobillerini makam aracı olarak kullanması da Türkiye'nin nereye geldiğini göstermesi açısından önemli bir mesajdır diye düşünüyorum. Dün itibariyle tüm Türkiye'ye sevkiyatlar başladı. Gerek DMO'nun siparişleri, gerek TOGG'un Türkiye'nin farklı noktalarında açtığı deneyim merkezlerine giden araçlar. Bunun yanında vatandaşlarımızın araçları da peyderpey sevk edilmeye başlandı. Tabi, bunlar da sahiplerine yavaş yavaş teslim edilecek" dedi. Bakan Varank, T10X ile ilgili şarj ve menzil sorusunu ise, " Arkadaşlarımız şarj edecek yerleri de çok kolay buluyorlar İstanbul içerisinde. Biz bir sıkıntı yaşamadık" şeklinde yanıtladı. Bakan Mustafa Varank, daha sonra törenin gerçekleşeceği alana giriş yaptı. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı. Varank, törende konuşma gerçekleştirdi.

"BU MUAZZAM ESERE BİR PARANTEZ AÇMAK İSTİYORUM"

Açılışı gerçekleşen merkez hakkında konuşan Varank, "Bugün burada İstanbul Kalkınma Ajansı ve Üsküdar Belediyemizin işbirliği ile hayata geçen Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi'nin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Akademiden önce ben Bilim Üsküdar'a, bu muazzam esere bir parantez açmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Üsküdar, tarihi ve kültürel dokusuyla her zaman dikkatleri üzerine çeken müstesna bir ilçemiz. Ancak şimdi bu vizyoner bilim merkezi sayesinde bilim ve teknoloji ile de adından söz ettiriyor" dedi. 

 

Kaynak: DHA
Etiketler togg otomobil mesaj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin