Bakan Soylu açıkladı: Kadın cinayetleri geçen seneye oranla yüzde yedi azaldı. İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması bir şeyi değiştirmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinde geçen yıla göre azalma yaşandığını belirterek, "Şu anda kadın cinayetleri konusunda da bilgi vermek isterim. Geçen yılın yüzde 7 aşağısında kadın cinayetleri. Biz, bir tanesinin bile olmasına tahammülümüz söz konusu değildir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu açıkladı: Kadın cinayetleri geçen seneye oranla yüzde yedi azaldı. İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması bir şeyi değiştirmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Ekim Kadın Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin farklı illerinden 200 kadın muhtarla, Edirne'de bir araya geldi. Etkinliğe Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da katıldı. Kahvaltı sonrası kadın muhtarlara seslenen İçişleri Başkanı Süleyman Soylu, konuşmasının büyük bölümünü kadın muhtarların hakları, muhtarlar kanunu, uyuşturucuyla mücadele ve kadın cinayetlerinin önlenmesine ayırdı.

Aile içi şiddet konusunu ele alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl kadın cinayetlerinin geçen yılın yüzde 7 altında olduğunu belirtti. Soylu, "KADES programını ve uyuşturucu ihbarı için UYUMA programını yaygınlaştırmaya ve teşvik etmeye çalışalım. Eskiden karakollarda bu barıştırma hadisesi vardı biliyorsunuz biz yasakladık. Notunu alacaksınız, ilgili tutanağını tutacaksınız, kanuni tedbirlerini alacaksınız ve takibini yapacaksınız. Kadın geldi ve 'ben vazgeçtim şikayetimden' dedi. Vazgeçse dahi o sizin artık sürekli arayıp sormanız, hal hatır etmeniz, başına bir şey gelmesi hususunda utanıp sizi tekrar arayamamazlık etmemesi için o teması devam ettirmeniz en önemlisidir. Çünkü bazen etraf baskısı, mahalle baskısı olabilir ama netice itibariyle eğer biz devletin kurumları olarak, 'bir şey olmaz' dersek, yarın bir ölümle burada karşılaşabiliriz. Şu anda kadın cinayetleri konusunda da bilgi vermek isterim. Geçen yılın yüzde 7 aşağısında kadın cinayetleri. Biz, bir tanesinin bile olmasına tahammülümüz söz konusu değildir. Bir tanesinin olmaması için de çaba sarf ediyoruz.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN SONRA KADIN CİNAYETLERİ ARTACAK DENDİ "

Birtakım değerlendirmeler yapıldı, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkınca kadın cinayetleri artacak, şöyle olacak, böyle olacak denildi, hiç böyle bir şey değil. Polis aynı polis, devlet aynı devlet, kanun aynı kanun" dedi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin