Kadın Dernekleri İçişleri Bakanlığı'nın verilerine tepkili! "Şüpheli kadın ölümleri kaydedilmiyor. 206 kadın ölümüne sevinmemizi bekliyorlar"

İçişleri Bakanlığı, kadın cinayetlerinin azaldığını belirterek, “1 Ocak-6 Ekim 2022 tarihleri arasında kadın cinayetleri geçen yıla göre 226’dan 206’ya düştü” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Başkanı Gülsüm Kav ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka verilere tepi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın Dernekleri İçişleri Bakanlığı'nın verilerine tepkili! "Şüpheli kadın ölümleri kaydedilmiyor. 206 kadın ölümüne sevinmemizi bekliyorlar"

İçişleri Bakanlığı, kadın cinayetlerinin azaldığını belirterek, “1 Ocak-6 Ekim 2022 tarihleri arasında kadın cinayetleri geçen yıla göre 226’dan 206’ya düştü” açıklamasında bulundu. Söz konusu açıklamaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Başkanı Gülsüm Kav ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka tepki gösterdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Gülsüm Kav, bakanlığın açıklamasıyla ellerindeki verilerin uyuşmadığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı şüpheli kadın ölümlerini kaydetmiyor” dedi. Kav, "Platformun verilerine göre 2021 yılında 1 Ocak-6 Ekim tarihleri arasında 369 kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümü var. Bu yıl aynı dönemlerde ise 436 kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümü var" bilgisini paylaştı. “Yüzlerce kadının önlenebilir sebeplerle ölmüş olması nasıl bu kadar rahatlıkla başarıymış gibi açıklanıyor?" diye sitem eden Kav, "Açıkladıkları hem gerçeği yansıtmıyor hem bu haliyle bile kabul edilmemeli. Onlar birer sayı değiller, hayattan kopması için hiçbir sebebi olmayan kişilerdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çekildikten sonra erkek şiddetinin de önü açılmış durumda” sözlerini kaydetti.

Aylin Nazlıaka da, “Bir kız kardeşimizin dahi öldürülmesine, şiddete uğramasına tahammülümüz yokken bakanlık, 206 kadın ölümüne sevinmemizi bekliyor” diye konuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin