Bakan Özhaseki rezerv alan tartışmalarına noktayı koydu: Kimsenin malında gözümüz yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümde 'rezerv alan' tartışmalarına ilişkin konuştu. Düzenlemenin "Mülkiyet hakkının ihlali” edileceği iddiasını reddetti. Özhaseki "Bakanlık millete hizmet etmek için kurulur. Milletin evlerine bakanlık el koyup ne yapacak? Kimsenin malında gözümüz yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özhaseki rezerv alan tartışmalarına noktayı koydu: Kimsenin malında gözümüz yok

Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen kanun teklif, geçtiğimiz günlerde  TBMM'de kabul edildi. Riskli alanların dönüştürülme sürecini hızlandırmayı amaçlayan yasanın rezerv alanlara ilişkin maddeleri "mülkiyet hakkının ihlali" edeceği iddia edilmişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir televizyonda katıldığı programında kentsel dönüşüm yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özhaseki, tartışma yaratan ve mülksüzleştirme projesi olarak eleştirilen yasaya ilişkin “Kimsenin mülkiyet hakkına zarar gelmez” dedi. 

“REZERV ALAN OLARAK İLAN ETTİĞİMİZ YERLER KAMU ARAZİSİ”

Bakan Özhaseki iddialarla ilgili şöyle konuştu: "Milletin evlerine bakanlık el koyup ne yapacak? Türkiye'de bir cenah olayı ideolojik çerçevesinden bakıp, ısrarla muhalefet olsun diye bir şeyi yalan yanlış söylemeye devam ediyor. Kimsenin malında gözümüz yok. Mevcut kullandığımız alanlar içinde varsa rezerv alan olarak kullanmak istiyoruz. Rezerv alan olarak ilan ettiğimiz yerler boş ve kamu arazileri. Kamu alanı varsa, burayı biz rezerv alan ilan edelim istiyoruz. Herhangi bir yerde karot örneği alıp depreme dayanıksız olduğunu kesinleştirmişseniz, burayı yönetelim diyorsa, vatandaş da yüzde 50'den fazlası istiyorsa işe başlıyorsunuz. Yüzde 50+1 şartı getirildi. Yarıdan bir fazlası konutları değiştirin diyorsa, onun kendine has prosedürü var, o işlem devam edecek."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin