Bahçeli'den Merdan Yanardağ tepkisi: Bebek katilini övmek suçtur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. İsveç'te Kuran yakılmasına tepki gösterdi, Fransa'daki olaylar hakkında, "Türkiye Fransa'ya benzemez" dedi. Öte yandan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında, "Bebek katilini övmek suçtur" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'den Merdan Yanardağ tepkisi: Bebek katilini övmek suçtur

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

- İslamiyet cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten bütünüyle uzaktır. Yani beka düzeyinde bir tehdit olmadıkça cihada ruhsat yoktur.  Allah tektir, ordusu da Türk'tür. Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç'te Kuran yakılması, inancımıza hakaret ve insanlık değerlerine hıyanettir. Kuran okumak ilahi nasip ve nimet, yakmak ise soysuzluktur. Kuran yakan kendini yakmıştır.

İsveç'te Kuran yakılmasına tepki

- Kuran'ı yakmak ifade ve düşünce özgürlüğüyle değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kuran'ı Kerim bir kağıt parçası değildir. Tüm dünya ateşe verilse bile yüce kitabımızın tutuşması asla mümkün değildir. Kuran yakan cehennemin dibini boylamıştır. 

- Türk milleti her zaman inançlara saygılı davranmıştır. İsveç'te inanç hassasiyetletlerimizi kaşıyan elleri lanetliyorum. İsveç Büyükelçiliği önüne siyah çelenk koyan ülkü ocaklarını huzurlarınızda tebrik ediyorum. 

- Bugün dünyada 8 milyar insan yaşamaktadır. Bu 8 milyar farklı dünya demektir. Bizim özellikle insanlığı bilen her insanımıza gönlümüz de kapımız da sonuna kadar açıktır. İnsanı ihmal edersek aldanmak mukadder olacaktır. Bir dava insanı her şeyde önce insandır, sonra ülkücüdür.

- Siyasi partilerin mevcut durumlarını gözden geçirmelerinde ve teyit etmelerinde yarar vardır. Siyasi partiler demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi esaslarına aykırı olamayacaktır. Anayasa'nın maddesidir çok nettir.

-İnsandan başlayarak siyasal ve toplumsal hayata varana kadar Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefleri çerçevesinde yenilenmeye geldiğimiz bu aşamada stratejik bir ihtiyaç olduğu açıktır. Siyasi Partiler Kanunu'nun 4. maddesi amir hükümdür. Partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Partilerin kuruluşu, işleyişi ve kararları Anayasada belirtilen esaslara aykırı olamayacaktır. Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri devletin bağımsızlığına, bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olamaz. Suç işlenmesini teşvik edemez. Faal bulunan her partinin birinci kaynağı Türk milleti, aidiyeti Türkiye’dir. Her parti Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Suç ve suçluyu övmek siyasetin değil hukukun konusudur. Genel Merkezi Ankara’da olup emri yabancı başkentlerden alan bir partinin şerefli hizmetinden bahsedilemeyecektir.

Merdan Yanardağ'ta tepki

-Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Eğer adalet suçluyu aklama gayesi güderse, adalet ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Adalet ve hukuk demek devlet demektir. Devlet giderse vatan gitmiş olacaktır. 

Fransa'daki olaylar


-Birikmiş ve bilenmiş getto enerjisi açığa çıkmıştır. Fransa sömürgeci geçmişiyle yüzleşmelidir. Sınır aşan göç olgusu tüm ülkeler için zorlu ve çetin bir sınavdır. Göç sorunu çok nazik bir konudur. İnsaf temelinde bu konuya kafa yorulmalıdır. Göç olgusu elbette siyasetin konusu olmalıdır. Türkiye Fransa'ya benzemez. Herkes aklını başına alsın. Yabancı istihbarat örgütlerine piyonluk yapanlara göz açtırmayız.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin