Az malzemeyle dev lezzet: 10 dakikada kesme irmik tatlısını mutlaka deneyin. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

10 dakikada hazır olan ve lezzetiyle damakları şenlendiren pratik kesme irmik tatlısını mutlaka deneyin. İşte kesme irmik tatlısı için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Az malzemeyle dev lezzet: 10 dakikada kesme irmik tatlısını mutlaka deneyin. Kesme irmik tatlısı nasıl yapılır?

Çayın yanına pratik ve lezzetli tatlı hazırlamak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Bu tatlıyı hem çok sevecek hem de pratikliğiyle üşenmeden yapabileceksiniz.

Malzemeler;

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;
İrmik

Yapılışı;

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlayabiliriz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu alalım. 

Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine 4 - 5 damla kadar limon suyu ilave edelim. Limon ilavesinde bulunduktan sonra, ocağın altını kapatalım ve yaklaşık 15 dakika kadar kaynamasını sağlayalım.

Bu esnada uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurtayı, yarım su bardağı yoğurdu, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu alalım ve çırpma teli yardımıyla çırpalım.

Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 çay bardağı irmiği, 2 su bardağı unu ekleyerek elimizle yoğurma işlemine başlayalım.

ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamuru uygun formda hazırladıktan sonra tezgahın üzerine alalım ve güzelce yoğuralım.

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Bölme işleminden sonra birbirine eşit 4 eşit rulo hazırlayalım. 

Ardından hem tezgaha hem de ruloya bir miktar kadar irmik serpelim. Ruloyu irmiğin üzerine bulayarak tamamının irmiğe bulanmasını sağlayabilirsiniz.

Ruloları hazırladıktan sonra 2 parmak kalınlığında olacak şekilde güzelce keselim. Kesme işlemini tamamladıktan sonra aralıklı olacak şekilde fırın tepsisinin içerisine dizelim. 

Öceden ısıttığımız 170 derece fırında 35 dakika boyunca pişirelim. Altı ve üstü kızaran tatlılarımızı fırından çıkaralım.

Daha küçük bir kabın içerisine alalım ve sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Şerbeti döktükten sonra dinlenmesi üzerine tatlıyı bırakalım.

2-3 saatlik zamanın ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin