Aylık abonman nasıl yapılır. Mavi kart ve öğrenci kartı aylık abonman başvurusu nereden alınıyor? 2023 aylık abonman ücretleri

Aylık abonman nasıl yapılır sorgulanıyor. Yolcuların aylık geçiş hakkı satın aldığı bu sisteme başvurular online olarak yapılabiliyor. İş veya okul nedeniyle toplu taşımayı sıklıkla kullanan kişiler daha uygun fiyatlı olması nedeniyle akbil (İstanbulkart) abonman hakkı yüklüyor. Peki aylık abonman nasıl yapılır? İşte 2023 aylık abonman ücretleri.

Google Haberlere Abone ol
Aylık abonman nasıl yapılır. Mavi kart ve öğrenci kartı aylık abonman başvurusu nereden alınıyor? 2023 aylık abonman ücretleri

Aylık abonman ile metro, metrobüs, Marmaray, tramvay gibi toplu taşımalarda geçiş hakkı tanınıyor.

Aylık abonman ücretleri de İstanbul'da toplu taşıma ücretleriyle beraber güncellendi.

Peki aylık abonman nasıl yapılır? İşte 2023 aylık abonman ücretleri.

İSTANBULKART (AKBİL) NASIL ALINIR?

Aylık abonmana üye olmak için İstanbulkart yani akbil gerekir. İstanbulkart başvuruları İstanbulkart Başvuru Merkezi üzerinden yapılır. Bunun için nüfus cüzdanı, kimlik kartı ve 1 adet vesikalık fotoğraf gerekir.

Öte yandan İstanbulkart başvurusunu internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Bireysel İstanbul Kart ekranındaki başvuru formu eksiksiz ve hatasız doldurulmalıdır. 

BİREYSEL İSTANBULKART BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Sonrasında kartınızı adresinize kargo ile talep edebilir veya başvuru merkezlerinden kolaylıkla alabilirsiniz. 

AYLIK ABONMAN ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

İstanbul'da mavi kart aylık abonman ücreti 777 TL'den 1.177 TL'ye yükseldi.

Öğrenci abonman ücreti ise 140 TL'den 212 TL'ye çıktı.

AYLIK ABONMAN NASIL YAPILIR?

Aylık abonman yapan başvurusunu cep telefonunuzdan kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için telefonunuza İstanbulkart uygulamasını indirin. Sonrasında akbilinizi bu uygulamaya bağlayın. Ardından uygulamada akbilinizi seçin. Ekrandaki 'Abonman Yükle' butonuna basın ve ödemenizi tamamlayın.

AYLIK ABONMAN BİR AYLIK MI?

Aylık abonman, yapıldığı tarihten itibaren yalnızca bir ay geçerlidir. Devamında aylık abonman için yeniden yükleme yaparak aylık geçiş hakkı satın alabilirsiniz.

AYLIK ABONMAN KAÇ BASIM HAKKI VAR?

Aylık abonman yapan bir kişinin 200 basım hakkı bulunuyor. Ancak toplu taşıma aktarmalı kullanıldığında karttan 1 basım hakkı yerine 2 basım hakkı alınabiliyor.

2023 GÜNCEL METROBÜS, METRO, MARMARAY ÜCRETLERİ

İstanbul'da tam bilet 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bilet ise 4,83 TL'den 7,32 TL'ye çıktı.

Marmaray'da en kısa mesafe 15 TL, en uzun mesafe ise 33 TL oldu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin