Aydın'dan korkunç haber! Sağanak sele neden oldu, hayatını kaybeden sayısı 3'e yükseldi

Aydın'ın Söke ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen sağanak sonucu sel oluştu. Selde 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi kaybolmuştu. Kaybolan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde hayatını kaybeden sayısı 3'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'dan korkunç haber! Sağanak sele neden oldu, hayatını kaybeden sayısı 3'e yükseldi

Aydın'ın Söke ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar göle döndü. 5 araç sel sularına kapılırken, kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Arama kurtarma çalışmalarında bir vatandaşın daha cansız bedenine ulaşıldı. 

Kentte gece saatlerinde etkili olan sağanak Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sele neden oldu. Söke’ye bağlı kırsal Demirçay Mahallesi'nde 5 araç sel sularına kapıldı. İhbar üzerine selin etkili olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

AYDIN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA 

Aydın Valisi Yakup Canbolat, selde kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı. Kayıp 2 kişi ise aranıyor. Ayrıca sel sonucu oluşan göçükte kalan 1 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

1 VATANDAŞIN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Vali Canbolat'ın açıkladığı arama kurtarma çalışmalarında bir vatandaşın daha cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 3'e yükseldi. 

Cesedin 70 yaşındaki Nurten S.'ye ait olduğu tahmin edilirken, yapılacak tespitin ardından kimliği netlik kazanacak. Kayıp Ali Alptekin’i arama çalışmaları ise sürüyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, Jandarma, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, itfaiye, belediye ekiplerinin sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerde çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, aşırı yağışlar sonucu 7 vatandaşın mahsur kaldığı, 68 evin su baskınından etkilendiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, ekiplerin müdahale çalışmalarının aralıksız sürdüğü ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bağarası Mahallesi'nde dere taşması sebebi ile DSİ iş makinaları bölgeye yönlendirilmiştir. Demirçay Mahallesi'nde sel sularına kapılan araçlar olduğu ihbarı üzerine arama kurtarma ekiplerimiz olay bölgesine yönlendirilmiştir. Alınan bilgiye göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Güneyyaka Mahallesi'nde bir, Demirçay Mahallesi'nde bir olmak üzere 2 vatandaşımız kayıp olup arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir."

İZMİR'DE DE EVLERİ SU BASTI

Benzer şekilde İzmir'de de sağanak oldu. Dereler taştı, evleri su bastı. Vatandaşlar her yağmur yağdığında bu sorunun yaşandığını söyleyerek isyan etti.

MUĞLA'DA BENZER GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabah saat 05.00’te başlayan gök gürültüsü, fırtına ve yağmur ile birlikte dolu yağışı sonrası su baskınları yaşandı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu ağaçların yapraklarına zarar verdi.

Aydın'dan korkunç haber! Sağanak sele neden oldu, hayatını kaybeden sayısı 3'e yükseldi

Sabah saatlerinde başlayan gök gürültüsü sonrası sağanak yağış başladı. Gök gürültülü sağanak yağış şiddetini arttırınca doluya döndü. Fırtına, yağmur ile birlikte fındık büyüklüğünde yağan dolu ağaçlarının yapraklarını kopardı. Dolu ve yağmur yağışı aynı anda birleşince fırtına birçok bölgede ağaçların dallarının kırılmasına neden oldu.


45 dakika süren sağanak ve dolu yağışı sonrası sokaklarda ve evlerde su baskını yaşandı. Özellikle Menteşe’nin kentsel sit alanı ve Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların bahçe ve bodrum katları tamamen su altında kaldı.

Aşırı yağış sonrası sokaklar göle dönerken, araçlar yolda kaldı. Devriye görevi yürüten bir polis aracı da aşırı yağış sonrası göle dönen yolda kaldı. Polis aracı itfaiye ekipleri tarafından itilerek güvenli bölgeye taşındı.

Vatandaşlar "Kış bizim kabusumuz oldu" diyerek isyan etti. 

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin