Aydın Engin isyan etti: Bu zihniyet...

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin, okurundan gelen e-postaları köşe yazısına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Engin isyan etti: Bu zihniyet...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin, Almanya'da yaşayan ve adını açıklamak istemediği bir okurundan gelen e-postaları köşesinde paylaştı. Okurun ilk olarak, Cumhuriyet'e başladığı günlerde e-posta yolladığını belirten Engin, aynı okurdan art arda üç e-posta aldığını açıkladı.



Gelen e-postaları köşe yazısına taşıyan Engin, okurun ilk mektupta "“Aydın Engin denen adamı Cumhuriyet gazetesine kim aldı? Bu adam hangi başarısı, hangi yeteneği ile Cumhuriyet’te yazmayı hak etti? Cumhuriyet gazetesi Aydın Engin gibi yeteneksiz gazetecilere mi kaldı? Bu adam mahalle gazetesinde yazacak yeteneğe sahip değil, Cumhuriyette ne işi var?” ifadelerini kullandığını belirtti.



Diğer iki e-postada da benzer ifadelerin bulunduğunu belirten Cumhuriyet yazarı, "Yazdıklarından şiddetli bir AKP, dolayısıyla Tayyip Erdoğan “düşmanı” olduğu belli. Ancak üslubunun, düşündüklerini dile getirme yönteminin Tayyip Erdoğan’dan hiç farkı olmadığı da pek açık..." dedi.



Aydın Engin, bu durumun sadece kendi başına gelmediğini vurguladı ve "Pek çok meslektaşımın buna benzer, hatta daha beter e-postalar, telefonlar aldıklarını biliyorum; bilmediklerimi de tahmin ediyorum" dedi.



Engin, Ahmet Hakan, Hikmet Çetinkaya, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Oral Çalışlar, Hayko Bağdat, Emin Çölaşan, Rober Koptaş, Ali Bayramoğlu’nun, Mümtazer Türköne’nin de benzer mesajlar aldığını tahmin ettiğini belirterek, "Farklı düşünene yönelik bu açıklanması güç tepki, ülkede herkesi yavaş yavaş sarmaya başlayan bir zihniyeti somutluyor: Benden farklı düşünüyorsun! Öyleyse geber!" dedi ve bu durumun çok tehlikeli olduğunu ifade etti.



İşte, Engin'in o yazısı:


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin