Aydın Engin 12 yıl sonra yeniden Cumhuriyet'te: 'Eyvah, yaşasın ben yine geldim'

Deneyimli gazeteci 12 sene aradan sonra yeniden Cumhuriyet okurlarıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Engin 12 yıl sonra yeniden Cumhuriyet'te: 'Eyvah, yaşasın ben yine geldim'

Bir süre önce Cumhuriyet gazetesinin kadrosuna katılan ve bu nedenle gazetede bir bölünme yaşandığı iddia edilen Aydın Engin bugün ilk yazısını kaleme aldı.



İlk yazısında, 1992 yılında Cumhuriyet'e ilk başladığı dönemi anlatan Engin, gazetede yaşandığı söylenen görüş ayrılıklarıan "Eyvah” diyene eyvallah, “Yaşasın” diyene selam.. Ben yine geldim" sözleriyle gönderme yaptı.



Cumhuriyet'in yönetim kurulu gazetedeki bölünme iddialarını yalanlamış, ancak başyazarı Mustafa Balbay Twitter hesabından Aydın Engin'in gazetede yazmasına karşı olduğunu açıklamıştı.



Aydın Engin'in yazısı şu şekilde:



Başlıktaki “eyvah” da, “yaşasın” da benden değil. 

Kim(ler)den bilmiyorum. Kim olduklarını “Eyvah” ya da “Yaşasın” diyenler zaten biliyor. 

Benim bildiğimse: Evet, ben yine geldim… 

Gazeteye baktım, tanıtımda “Cumhuriyet ailesine beş yeni isim” demişler; o “beş yeni”nin arasına beni de katmışlar. 

Önce güldüm. Sonra hak verdim. Tastamam 12 yıl önce ayrıldığımda ilkokula gidenler bugün birer genç kadın ve erkek. Cumhuriyet okuru iseler -ki umarım öyledir- nerden bilsinler Aydın Engin efendiyi? Evet, onlar için yeniyim… 

Ama kıdemli Cumhuriyet okurları için, hele hele “Bizim eve Cumhuriyet girerdi, bugün de sadece Cumhuriyet girer. Ben okumayı bile Cumhuriyet’le söktüm” diyen okurlar için yeni filan değilim. Kimi sever, kimi söver, ama bilir. 

Dile kolay, Türkiye’nin en çalkantılı dönemlerinden birindeydik. 12 Eylül faşizminin ülkeye serptiği zehirli tohumları boy atmaya başlamıştı. 1992 - 2002 arasında, 10 uzun yıl Cumhuriyet okurlarıyla birlikte oldum. 

Epey eskilere uzanan meslek hayatımın en (sahiden: En) keyifli, bana en onur veren, dahası mesleğin tadını doya doya çıkarmama olanak tanıyan 10 uzun yıl. 



Yazının tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin