Avrupa'da Filistin'e destek eylemleri sürüyor. Fransa’da yaklaşık 60 bin kişi sokağa çıktı

Fransa’nın başkenti Paris’te yaklaşık 60 bin kişi sağanak yağışa rağmen Filistin’e destek için yürüdü. Eylemciler “Gazze ve Batı Şeria’da katliamı durdurun” ve “Derhal ateşkes” yazılı pankartlar taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da Filistin'e destek eylemleri sürüyor. Fransa’da yaklaşık 60 bin kişi sokağa çıktı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız 43 gündür sürüyor. İsrail güçlerinin ayrım gözetmeksizin sivilleri vurması ise dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında devem eden Filistin’e destek yürüyüşlerinden biri de bugün Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlendi.

Başkentin merkezinde toplanan yaklaşık 60 bin kişi, sağanak yağmura rağmen yürüyüşe devam etti. Filistin destekçileri, “Gazze ve Batı Şeria’da katliamı durdurun” ve “Derhal ateşkes” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşte konuşma yapan Genel Çalışma Konfederasyonu (CGT) Genel Sekreteri Sophie Binet, “Fransa, silahların susması için derhal ateşkes çağrısı yapmalı” ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze'deki çatışmalarda, 6’sı da Lübnan sınırında olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 212 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA-İHA
Etiketler Paris Gazze eylem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin