Atatürk'e hakaret etmiş, tutuklanmıştı. Verem olması nedeniyle serbest kalan Mustafa Atmaca'ya suç duyurusu: Veremli biri yemek yapabilir mi?

Erzurum'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için skandal ifadeler kullanan Üçler Döner'in sahibi Mustafa Atmaca verem hastalığı gerekçesiyle iki gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bulaşıcı hastalık olan veremli bir kişinin dönercide çalışmayı sürdürmesine karşı Sağlık Bakanlığı'na yapılan çağrının ardından CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş de Mustafa Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'e hakaret etmiş, tutuklanmıştı. Verem olması nedeniyle serbest kalan Mustafa Atmaca'ya suç duyurusu: Veremli biri yemek yapabilir mi?

Sosyal medyada açtığı canlı yayında  Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Erzurumlu dönerci Mustafa Atmaca, iki günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.  Atmaca’nın verem hastalığı tedavisi gördüğü gerekçesiyle serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Sosyal medya üzerinde 650 bin takipçisi bulunan Mustafa Atmaca, 10 Kasım günü Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etti.
Videonun yayılmasının ardından 11 Kasım'da  Atatürk'e hakaret suçundan tutuklanan Atmaca hakkında jet hızıyla tahliye kararı verildi. 

VEREM HASTALIĞI NEDENİYLE SERBEST KALDI

İki gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Atmaca'nın verem hastalığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

ATMACA HAKKINDA YENİ  SUÇ DUYURUSU

Bulaşıcı hastalık olan veremli bir kişinin dönercide çalışmayı sürdürmesine karşı Sağlık Bakanlığı'na yapılan çağrının ardından CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş de Mustafa Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eş tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde "Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin yukarıda bahsedilen paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunun devamında "TCK (Türk Ceza Kanunu) 185  "İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir." hükmünü havidir. Yine TCK 195 "Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmünü havidir. Şüpheli, müşterilerinin sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atmış olup, işbu suçu işlemiştir. Cezalandırılması gerekmektedir." denildi.

CHP'li Eş aynı zamanda Atmaca'nın serbest bırakılmasına da itiraz etti.

HALK SAĞLIĞI UZMANINDAN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, sosyal medyada Atatürk'e hakaretlerde bulunan ve iki günlük tutukluluğu 'verem hastalığı' nedeniyle sona eren Erzurumlu dönerci Mustafa Atmaca ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin