Atatürk'e hakaret eden Kuveytli hakkında açıklama. Bakan Yerlikaya sözde Kuveytli yazar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan, Atatürk'e hakaret eden sözde Kuveytli yazar Abdulaziz Ramih ve yine Atatürk'e hakaret eden İmam Hatip öğrencisi A.E.S. hakkında açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'e hakaret eden Kuveytli hakkında açıklama. Bakan Yerlikaya sözde Kuveytli yazar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir. Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.

NE OLMUŞTU?

Kuveytli yazar olduğu iddia edilen Abdulaziz Ramih adıyla bir kullanıcı sosyal medyadan Atatürk heykellerinin yıkılması hakkında yaptığı paylaşımla tepki çekmişti. İşte o paylaşım:

"Dünyanın en ucuz cinslerinden biri 400.000 $ yatırım yapın ve hemen alın Herhangi bir Arap'ın bunu alıp Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını, Mustafa Kemal'in heykellerini yıkmasını ve bir resmini yakmasını desteklemeyi düşünüyorum."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin