Asla bayatlamıyor ve pamuk gibi oluyor: Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi. Bayatlamayan sodalı poğaça nasıl yapılır?

Kokusuyla buram buram evinizi saran bayatlamayan poğaça favoriniz olacak. Asla bayatlamadığı için günlerce aynı tazelikte tüketebilirsiniz. Çayları demleyin ve fırını ısıtın. İşte püf noktalarıyla bayatlamayan sodalı poğaça tarifi

Asla bayatlamıyor ve pamuk gibi oluyor: Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi. Bayatlamayan sodalı poğaça nasıl yapılır?

Kahvaltı ve çay saatlerinin en güzel eşlikçilerinden biri olan poğaça, çeşit çeşit oluşuyla sofralara renk katar.

Mayalı, mayasız, sodalı, peynirli, patatesli, dereotlu ve daha nicesi… Büyük küçük her yaştan severek tükettiği poğaça evin dört bir yanını mis gibi kokutur.

Yalnızca kahvaltıda veya çay saatlerinde değil çocuğunuz beslenmesi için de bu poğaçayı gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. Çünkü günlerce bayatlamıyor ve tazecik kalıyor.

O halde bu tarifi mutlaka bir köşeye not edin ve bir dahaki sefere poğaça yapmak istediğinizde denemeyi unutmayın. İşte bayatlamaya sodalı poğaça tarifi:

SODALI POĞAÇA MALZEMELERİ

1 paket kuru maya

3 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 şişe soda

1 su bardağı süt

3 çay kaşığı tuz

1 tane yumurta beyazı

6 buçuk su bardağı un

1 tane yumurta sarısı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı susam

Asla bayatlamıyor ve pamuk gibi oluyor: Bayatlamayan sodalı poğaça tarifi. Bayatlamayan sodalı poğaça nasıl yapılır?

SODALI POĞAÇA PÜF NOKTASI

Poğaçanın mayalanmasını beklerken acele etmemeye çalışın. Mayayı mutlaka ılık suyla açtıktan sonra kullanın. Maya, tuzla en son temas etmelidir. Sodanın da mutlaka oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin.

SODALI POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle derin bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri ilave edin. Ardından üzerine ılık sütü ekleyin var maya eriyene kadar karıştırın. Daha sonra üzerine sodayı, sıvı yağı ve yumurtanın beyazını da ilave edin.

Unu azar azar olacak şekilde yavaşça ilave edin. Bu sırada tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Poğaçanızın hamuru ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Kabı streç filmle sarın ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.

Süre sonunda fırın tepsisine pişirme kağıdı açın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Pişirme kağıdı açtığınız fırın tepsisine yuvarladığınız hamurları dizin. Hamurların üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün. Ardından susam serpiştirin.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Isınan fırına poğaça tepsisini verin ve üzerleri kızarıncaya dek 25 dakika kadar pişirin.

Yumuşacık ve asla bayatlamaz, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin