Asgari ücreti belirlemek için müzakereler sürüyor. Taraflar Pazartesi günü bir araya geliyor

Asgari ücreti belirlemek için müzakereler sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te bir araya gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücreti belirlemek için müzakereler sürüyor. Taraflar Pazartesi günü bir araya geliyor

Yeni asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını dün yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 19 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'te yapacak.

İlk toplantıya katılmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay bu toplantıya katılacak. Yeni asgari ücret 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, yeni asgari ücret yanı sıra halen işverenlere çalışan başına 400 lira olarak verilen asgari ücret desteğinin güncellenmesi konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Basına kapalı gerçekleştirilecek olan toplantıda, tarafların ekonomik veriler ışığında beklentilerini dile getirmesi ve görüşmelerin yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

Veli Solak'ın açıklaması

Öte yandan ilk toplantıya TÜRK-İŞ heyeti adına katılan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, asgari ücret görüşmeleri için, "Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz" demişti. 

 Asgari ücret ne kadar?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin