Asgari ücret tamam peki ya emekli ve memur zamları ne olacak? Memur ve emekliye yapılacak 2023 ocak ayı zammı belli oldu En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kulislerde ne konuşuluyor

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret 2023 zammı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Beklentilerin üzerinde bir zam yapıldığının vurgulandığı asgari ücret rakamı 8 bin 500 lira oldu. Asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 55'lik zammın ardından milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını sormaya başladı. Memurların 2022 yılı ikinci dönemi için toplu sözleşme dahil son 5 aylık zam oranı belli oldu. Peki emekli ne kadar zam alacak?

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret tamam peki ya emekli ve memur zamları ne olacak? Memur ve emekliye yapılacak 2023 ocak ayı zammı belli oldu En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Kulislerde ne konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'deki milyonlarca çalışanı sevindirecek haber geldi. Temmuz ayında yapılan ayarlamayla birlikte 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 2023 yılı için artacağı rakam belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücret 2023 yılı için 8 bin 500 lira olarak uygulanacak. Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi.

TÜİK YÜZDE 84. 39 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi, 2022 Kasım ayı rakamlarına göre yüzde 2.88, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 84.39 olarak gerçekleşmişti.

Memur ve emeklilerin maaşlarına 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammına ek olarak son 5 aylık zam oranı da ekleniyor. Bu rakam yüzde 7 toplu sözleşme zammı da dahil olmak üzere yüzde 15.11'e ulaştı. Aralık ayı enflasyon rakamının da eklenmesi ile birlikte 2023 Ocak ayı zammının en az yüzde 17 olacağı neredeyse kesinleşti. 

Kulislerde konuşulan bilgiye göre asgari ücrette yapılan artış oranına yakın bir oran memur ve emekli aylıklarına da yansıyacak. Birçok kesim en düşük emekli aylığı ne olacak sorusuna yanıt ararken, uzmanlar emekli aylıklarına yapılacak ayarlama sonrası en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkmasını bekliyor. 

ERDOĞAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2023 yılı asgari ücreti açıklamasında, "Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı imkanı her bir insanımızsın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Asgari ücreti açıkladıktan sonra memur ve emekli maaşlarında artış da bu şekilde tespit edilecek" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin