Asgari ücret aratacak mı? 3600 ek gösterge neler getirdi, erken seçim olacak mı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yanıtladı

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pazar Siyaseti programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan gündeme dair önemli açıklamalar geldi. Asgari ücret aratacak mı? 3600 ek gösterge neler getirdi, erken seçim olacak mı? EYT düzenlemesi geliyor mu? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu merak edilen tüm soruları cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret aratacak mı? 3600 ek gösterge neler getirdi, erken seçim olacak mı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yanıtladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Sarıeroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret aratacak mı? 3600 ek gösterge neler getirdi, erken seçim olacak mı? EYT düzenlemesi geliyor mu? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu merak edilen tüm soruları tv100 canlı yayınında cevapladı.

"Kimseyi sıkıntıda bırakmayacağız"

"Asgari ücret artacak mı?" sorusunu yanıtlayan Jülide Sarıeroğlu, "Bu konu çalışma bakanımız tarafından değerlendirilecek bir konu. Bakanlık adına bir konuşma yapmak doğru olmaz. Fakat tüm dünyanın içinden geçtiği zor bir dönemdeyiz. Sadece Türkiye açısından değil, hiç enflasyon yaşamamış ülkeler bile enflasyonu konuşur halde. Biz her kesimle ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Kimseyi çaresiz, zorda, sıkıntıda bırakmadık, bırakmayacağız" dedi. 

"50 bin liraya kadar bir fark olacak"

Sarıeroğlu, "Emekli maaşlarında kademelere göre yaklaşık 2 bin liralara kadar oluşan artışlar. Geçmiş dönemde emekli olanlar da bu sistemden etkilenmiş olacaklar. Yeni emekli olacakların alacakları tazminatlarda da 50 bin liraya kadar bir fark olacak" ifadelerini kullandı. 

"İyi örnek olan çok önemli modeli biz hayata geçirdik"

Türkiye'deki mülteciler hakkında değerlendirmelerde bulunan Sarıeroğlu, "Dünyaya iyi örnek olan çok önemli bir modeli biz hayata geçirdik. Yunanistan’ın ortaya koyduğu görüntüler, maalesef ki dünyada çok tatsız görüntüler yaşandı ve sınıfta kaldı. Daha önce medeni dediğimiz ülkelerin bu konudaki insanlık dışı uygulamaları tepki çekti." dedi. 

"İBB slogan belediyeciliği yapıyor"

İBB'nin slogan belediyeciliği yaptığını söyleyen Sarıeroğlu, "Başka ülkelerin bütçeleri ile eşdeğer bütçelere sahip belediyelerimiz var. İBB mevcut kaynaklarını daha çok, biliyorsunuz slogan belediyeciliği yapıyorlar, ajanslara gidiyor CHP’li belediyelerin paraları." dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin